U Zagrebu će se miješani komunalni otpad odvoziti šest puta tjedno

Uklanjaju se svi spremnici u centru grada, a građani će miješani komunalni otpad odlagati isključivo u novim, posebno označenim ZG vrečicama, ispred svojih zgrada, svakog dana između 20 i 22 sata

116

U Zagrebu od 1. listopada počinje primjena novog modela prikupljanja i naplate miješanog komunalnog otpada. Gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je poseban model za stanovnike središta grada koji nisu uspjeli svoje spremnike za miješani otpad smjestiti unutar zgrada. Uklanjaju se svi spremnici, a građani će miješani komunalni otpad odlagati isključivo u novim, posebno označenim ZG vrećicama, ispred svojih zgrada.

“Svi građani i poslovni korisnici koji nemaju posebno ugovorenu uslugu s Čistoćom koristit će ZG vrećice koje će moći odložiti svakog dana osim nedjelje na mjestima gdje su do sada bili spremnici isključivo u terminu od 8 do 10 sati navečer. Preko noći će Čistoća te vrećice pokupiti. Dakle, bit će šest odvoza tjedno, svakog dana osim nedjelje”, objasnio je Tomašević.

Komunalni redari će kažnjavati sve one koji će vrećice odlagati izvan razdoblja u kojem je previđeno odlaganja. Ako građani u to vrijeme nisu kod kuće, mogu zamoliti susjeda da im iznesu smeće ili ga mogu odložiti idućeg dana u previđeno vrijeme, dodao je gradonačelnik Tomašević.

Prvi podzemni spremnik u centru grada, u Masarykovoj ulici, bit će spreman za odlaganje otpada 1. listopada.