Dođite na prezentaciju servisa Pristupačni Zagreb

Pristupačni Zagreb je online servis razvijen kao prototip kroz Hackathon u ZICER-u uz volonterski angažman startupova iz ZICER-a u suradnji s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom

106
Pristupačni Zagreb

U okviru Europskog tjedna mobilnosti Grad Zagreb i Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom u suradnji sa Zagrebačkim inovacijskim centrom (ZICER) organiziraju prezentaciju i 3. okrugli stol o razvoju servisa Pristupačni Zagreb.

Pristupačni Zagreb je online servis razvijen kao prototip kroz Hackathon održan u travnju ove godine u ZICER-u uz volonterski angažman startupova iz ZICER-a koje je predvodio CroCoder, u suradnji s predstavnicima udruga osoba s invaliditetom. Od tada do danas razvoj je nastavljen u skladu sa smjernicama koje su postavili predstavnici udruga.

Na prezentaciji servisa Pristupačni Zagreb v 2.0 osobe s invaliditetom te građani i posjetitelji Zagreba putem weba i mobilne aplikacije moći će se upoznati s prikazom informacija o pristupačnosti raznim objektima iz javnog, privatnog i civilnog sektora, uz integraciju sa servisom za navigaciju Google karte.

>>Aplikacija EVA olakšava upotrebu pametnih uređaja osobama s invaliditetom

Nakon prezentacije održat će se 3. otvoreni okrugli stol posvećen daljnjem razvoju ovog servisa na kojem će sudjelovati predstavnici udruga osoba s invaliditetom i zainteresirane javnosti.

Predstavljanje online servisa Pristupačni Zagreb će se održati u petak, 20. rujna 2019. s početkom u 11 sati u Zagrebačkom inovacijskom centru u paviljonu 12 Zagrebačkog velesajma.