Manje od 7 dana za prijave u novu generaciju ZIP startup programa

ZIP program u trajanju od četiri mjeseca namijenjen je poduzetnicima koji su svoju poslovnu ideju oblikovali, osmislili prototip te su pred fazom izlaska na tržište

42
ZIP startup program

Zagrebački inkubator poduzetništva 1. studenoga zatvara rok za prijave za 11. generaciju ZIP startup programa.

ZIP program u trajanju od četiri mjeseca namijenjen je poduzetnicima koji su svoju poslovnu ideju oblikovali, osmislili prototip te su pred fazom izlaska na tržište. Moguće su prijave u timu ili pojedinačno, a za prijavu nije potrebno imati osnovanu tvrtku.

Najvažnije što program nudi je ubrzanje razvoja poduzetničkog projekta. Kroz radionice i rad s mentorima pokretači i timovi u četiri mjeseca prolaze put i stiču iskustva za koja bi im inače trebalo godinu dana ili više.

Iskustva prethodnih generacija jasno govore da je ZIP najjači startup program u Hrvatskoj, što potvrđuju i brojne nagrade, ali prije svega uspješan razvoj i dokapitalizacija ZIP “alumni” timova.

>>Amodo: Startup mora ulagaču omogućiti da bude dio njegova uspjeha

Program nudi znanja iz područja poduzetništva, pozicioniranja na tržištu, usmjeravanja na određeni segment kupaca, učenje o marketinškom pristupu i predstavljanje investitorima, a timovi će sve učiti na vlastitom poduzetničkom primjeru.

Timovi u programu imat će pristup širokoj bazi mentora koju čini četrdesetak uspješnih domaćih i inozemnih poduzetnika, stručnjaka u područjima marketinga, prodaje, istraživanja tržišta te mnogim drugim. Među njima su i pokretači nekih od najuspješnijih domaćih startupa poput Damira Sabola (PhotoMath), Marka Kovača (Repsly), Stevice Kuharskog (Locodels), Antonia Šeparovića (Oradian) i mnogih drugih.

Mogućnost popunjavanja timova

Polaznici će u individualnim mentorskim sastancima imati priliku iskoristiti znanja iskusnih mentora kako bi vlastitu poslovnu ideju prilagodili tržištu i određenom segmentu kupaca, a i naučili kako najbolje svoju ideju prezentirati potencijalnim investitorima.

Ulaskom u program, timove će se poticati da šire svoju potpornu mrežu kroz upoznavanje drugih startupa, kako iz programa, tako i iz prethodnih generacija. Također će imati priliku povezati se s mentorima, ali i inozemnim akceleratorima koji im mogu pomoći u daljnjem razvoju svog startupa.

>>SailRouter – softver za mirniju i jeftiniju plovidbu

Timovima je na raspolaganju i 20.000 dolara resursa ZIP-ovih tehnoloških partnera kao što su Amazon, Stripe, Pioneers i drugi.

Dodatne pogodnosti koje program po prvi puta uvodi jest mogućnost pronalaska novih članova tima za pozicije koje su još nepopunjene. Cilj ove aktivnosti jest okupiti mlade ljude, koji imaju već određena znanja iz tehnoloških i drugih područja te su željni unaprjeđivati svoje znanje kroz rast startupa, i povezati ih sa startup timovima. Da je riječ o provjerenoj metodi potvrđuje činjenica da je jedan od ZIP-ovih alumni timova već iskoristio ovu pogodnost nakon čega je doživio uzlet i investiciju od nekoliko milijuna kuna.

>>Adopto traži ulagače za izlazak na globalno tržište

Na kraju programa održat će se Demo Day na kojem će timovi predstaviti svoje projekte investitorima, potencijalnim korisnicima i poslovnoj javnosti.

Forma za prijavu, kao i više informacija, nalazi na službenoj Internetskoj stranici inkubatora.