Proglašeni pobjednici natječaja Moj Zaba Start

Projekti su se natjecali u tri glavne kategorije – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Osim glavnih nagrada, finalisti sva tri natječaja borili su se i za nagradu javnosti vrijednu 30 tisuća kuna te je ukupni fond nagrada dosegao gotovo milijun kuna

u 14:29 Zadnja izmjena: 27.10.2017 u 15:25
152
pobjednici Moj Zaba Start 2017.
Pobjednici s predsjednikom Uprave M. Živaljićem i članicom Uprave D. Hrastović

Predstavnici Zagrebačke banke u četvrtak su na svečanoj dodjeli proglasili pobjednike ovogodišnjeg natječaja Moj Zaba Start u kojem je banka dodijelila ukupno gotovo milijun kuna potpora.

Prvu nagradu od po 120.000 kuna dobili su projekti Time Travel Zagreb tvrtke Dare2dream, Izrada scenarija stalnog postava Hrvatskog muzeja medicine i farmacije, Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i Hrvatskog muzeja medicine i farmacije te projekt Karavan orkestar koji su osmislili Crveni nosovi klaunovidoktori.

Odvažni poduzetnici

Drugu nagradu od 100.000 kuna osvojili su Park znanosti tvrtke Veverec 91, projekt Sinj u sridu, Viteškog alkarskog društva Sinj i projekt Oaza mira, Osnovne škole Grgura Karlovčana iz Đurđevca.

Treća nagrada i po 80.000 kuna pripala je projeku ZAGICAST- imobilizacijski materijal Stjepana Ćurića, projektu Razvoj mehatroničkog uređaja za rehabilitaciju pacijenata sa smanjenom funkcionalnošću gornjih ekstremiteta Tehničkog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te projektu Plavi pomagači Udruge Plavi telefon.

„U današnjem je okruženju potrebno puno odvažnosti da se pokrene vlastito poslovanje, realiziraju nove inicijative i ostvare društveni projekti.

>>Web aplikacija Pametnica potiče kreativnost i razmišljanje kod djece

Stoga nam je drago da je 680 poduzetnika, institucija, društava i udruga predstavilo i prijavilo svoje inicijative u programu Moj Zaba Start“, poručio je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke.

Podržano 40 najboljih u četiri godine

Projekti su se natjecali u tri glavne kategorije – Poduzetništvo, Kultura i znanost te Društvo. Osim glavnih nagrada, finalisti sva tri natječaja borili su se i za nagradu javnosti vrijednu 30 tisuća kuna.

Građani su mogli glasati na stranici mojzabastart.hr, a odabrali su projekte Time Travel Zagreb tvrtke Dare2dream u natječaju Poduzetništvo, Implementacija dijagnostičke NOMAS metode u rodilišta i odjele neonatologije Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu u natječaju Kultura i znanost te Krijesnica App, Udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica, za natječaj Društvo.

>>LittleDot aplikacija u trenu rješava nedoumice mladih roditelja

Kroz projekt Moj Zaba Start Zagrebačka banka već četiri godine nagrađuje inovativne i tržišno utemeljene ideje te pruža potporu najboljima u različitim područjima. U četiri ciklusa podržano je više od 40 najboljih vrijednih poduzetničkih i društvenih inicijativa s više od 4 milijuna kuna.

Među nagrađenima su inovativni startupovi, društveno korisne inicijative, projekti iz područja zelenog poduzetništva i kreativne industrije te izrade aplikacija i informatičkih rješenja. Uz financijsku potporu sudionicima su omogućene edukacije te promocija.