Prijave za natječaj EY Poduzetnik godine otvorene do 8. studenoga

U dosadašnjih pet izdanja natječaja sudjelovalo je više od 140 poduzetnika iz svih krajeva Hrvatske

47
EY Poduzetnik godine
Prošle godine prestižnu titulu na razini Hrvatske ponijeli su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip

Otvorene su prijave za šesto izdanje hrvatskog natječaja EY Poduzetnik godine. Prijave su otvorene do 8. studenoga 2019. godine, a osim osobnih prijava kandidata, uspješne poduzetnice i poduzetnike za nagradu mogu predložiti i drugi, takozvane treće strane.

U dosadašnjih pet izdanja sudjelovalo je više od 140 poduzetnika iz svih krajeva Hrvatske. Prošlogodišnje izdanje obilježio je najveći broj prijava: 50 poduzetnika iz 35 tvrtki. O veličini i uspjehu prijavljenih poduzetnika govori i činjenica kako su u trenutku prijava zapošljavali ukupno 8.512 ljudi te su zajedno generirali godišnji prihod od 5,7 milijardi kuna.

Prijave otvorene do 8. studenoga 2019.

Odluku o EY Poduzetniku godine donijet će žiri koji prilikom ocjenjivanja kandidata u obzir uzima kriterije poput razvijenog poduzetničkog duha, inovativnosti, integriteta i financijske uspješnosti. Na čelu žirija od 2014. i prvog hrvatskog izdanja EY Poduzetnika godine je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. Uz njega, u zahtjevnoj zadaći od početka sudjeluju i uspješni poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević. S obzirom da se žiriju svake godine priključuje pobjednik prethodnog programa, Alanu Sumini, Đuri Horvatu, Marku Pipuniću i Mati Rimcu ove će se godine pridružiti Silvio Kutić.

>>Brad Keywell iz Uptake Technologiesa je EY svjetski poduzetnik godine

EY Poduzetnik godine jedinstveni je globalni program ovog tipa kojeg revizorsko-konzultantska tvrtka EY provodi više od 30 godina, a danas se održava u više od 60 zemalja diljem svijeta. Prvo hrvatsko izdanje održano je 2014. godine kada je titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit.

Završnica izbora EY Poduzetnik godine u Monacu

Godinu kasnije najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix, a 2016. Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito. U četvrtom izboru priznanje je pripalo Mati Rimcu, osnivaču i vlasniku tvrtke Rimac Automobili. Posljednji koji su ponijeli prestižnu titulu su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip.

Prijave su otvorene putem web stranice tvrtke EY Hrvatska. Pobjednik će predstavljati Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu, koja će se održati u ožujku 2020. godine.