Prijave za natječaj EY Poduzetnik godine otvorene do 8. studenoga

U dosadašnjih pet izdanja natječaja sudjelovalo je više od 140 poduzetnika iz svih krajeva Hrvatske

u 21:30 Zadnja izmjena: 20.09.2019 u 16:54
45
EY Poduzetnik godine
Prošle godine prestižnu titulu na razini Hrvatske ponijeli su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip

Otvorene su prijave za šesto izdanje hrvatskog natječaja EY Poduzetnik godine. Prijave su otvorene do 8. studenoga 2019. godine, a osim osobnih prijava kandidata, uspješne poduzetnice i poduzetnike za nagradu mogu predložiti i drugi, takozvane treće strane.

U dosadašnjih pet izdanja sudjelovalo je više od 140 poduzetnika iz svih krajeva Hrvatske. Prošlogodišnje izdanje obilježio je najveći broj prijava: 50 poduzetnika iz 35 tvrtki. O veličini i uspjehu prijavljenih poduzetnika govori i činjenica kako su u trenutku prijava zapošljavali ukupno 8.512 ljudi te su zajedno generirali godišnji prihod od 5,7 milijardi kuna.

Prijave otvorene do 8. studenoga 2019.

Odluku o EY Poduzetniku godine donijet će žiri koji prilikom ocjenjivanja kandidata u obzir uzima kriterije poput razvijenog poduzetničkog duha, inovativnosti, integriteta i financijske uspješnosti. Na čelu žirija od 2014. i prvog hrvatskog izdanja EY Poduzetnika godine je Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe. Uz njega, u zahtjevnoj zadaći od početka sudjeluju i uspješni poduzetnici Nenad Bakić i Saša Cvetojević. S obzirom da se žiriju svake godine priključuje pobjednik prethodnog programa, Alanu Sumini, Đuri Horvatu, Marku Pipuniću i Mati Rimcu ove će se godine pridružiti Silvio Kutić.

>>Brad Keywell iz Uptake Technologiesa je EY svjetski poduzetnik godine

EY Poduzetnik godine jedinstveni je globalni program ovog tipa kojeg revizorsko-konzultantska tvrtka EY provodi više od 30 godina, a danas se održava u više od 60 zemalja diljem svijeta. Prvo hrvatsko izdanje održano je 2014. godine kada je titulu hrvatskog EY Poduzetnika godine ponio dvojac Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit.

Završnica izbora EY Poduzetnik godine u Monacu

Godinu kasnije najboljim je proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix, a 2016. Marko Pipunić iz osječke tvrtke Žito. U četvrtom izboru priznanje je pripalo Mati Rimcu, osnivaču i vlasniku tvrtke Rimac Automobili. Posljednji koji su ponijeli prestižnu titulu su Silvio Kutić, Roberto Kutić i Izabel Jelenić iz tvrtke Infobip.

Prijave su otvorene putem web stranice tvrtke EY Hrvatska. Pobjednik će predstavljati Hrvatsku na svjetskoj završnici u Monacu, koja će se održati u ožujku 2020. godine.