Smart Lumies: Pametne digitalne igračke za svako dijete

Kako bi svakom djetetu ponudili nešto zanimljivo, razvili smo novi način stvaranja igara koji nam omogućava da u kratkom roku napravimo potpuno novu igru, tumači Filip Kovačić Popov iz Smart Lumiesa

485
Smart Lumies
Stevica Kuharski (FRC) i Filip Kovačić Popov (Smart Lumies)

Fond rizičnog kapitala Fil Rouge Capital u svoj portfelj uvrstio je još jednu investiciju. Riječ je o hrvatskoj tvrtki u kasnijoj fazi razvoja Smart Lumies, koju su 2016. pokrenuli Martina Grgić i Filip Kovačić Popov.

“Smart Lumies je tehnološka tvrtka koja proizvodi jedinstvene igračke i producira digitalne igre koje u kombinaciji rezultiraju novom vrstom fizičko-digitalnog igranja. U godinu dana smo uz hardver razvili 16 igara, testirali s tisućama djece i dokazali da koncept takve integracije itekako funkcionira i ima ogroman potencijal za daljnji razvoj”, tumači Filip Kovačić Popov.

“U usporedbi s drugim tech igračkama ograničenog sadržaja i aktivnosti, Smart Lumies igračke su dizajnirane za svako dijete i njegove interese, bilo da je riječ o rješavanju logičkih problema, sviranju, crtanju, bojanju, sportskim aktivnostima ili programiranju vlastitih igara”, dodaje. “Kako bi svakom djetetu ponudili nešto zanimljivo, razvili smo novi način stvaranja igara koji nam omogućava da u kratkom roku napravimo potpuno novu igru.”

>>Tvrtka Sendbee nova je investicija fonda Fil Rouge Capital

>>Hrvatski startup spaja digitalne agencije i klijente

U proteklih godinu dana napravili su 40 koncepata i razvili 16 igara s više od 300 razina. U sljedećih pet godina namjeravaju postati vodeća tvrtka za izradu pametnih igračaka koje ne sadrže ekran kao glavnu komponentu.

Kuharski: Vidimo potencijal na američkom tržištu

“Jako smo sretni što smo dio Smart Lumies priče. Impresionirani smo osnivačima i njihovim dosadašnjim napretkom te vidimo veliki potencijal za njihov rast, posebno na američkom tržištu”, rekao je Stevica Kuharski, voditelj scoutinga Fil Rouge Capitala.

>>Saznajte tko su polaznici prvog akceleratorskog programa Fil Rouge Capitala

Fil Rouge Capital je investicijski fond rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike,startupove i tvrtke u fazi rasta kao i daljnje afirmiranje poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj. Fond raspolaže s 45 milijuna eura za investiranje te je sufinanciran ESIF financijskim instrumentima Europskog Investicijskog Fonda.

Fil Rouge Capital započeo je s investiranjem u najbolje i najinovativnije startup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje software, fintech, marketplace, proizvodnju, hardver, IoT i logistiku.Tijekom sljedeće četiri i pol godine, a do kraja 2023, Fil Rouge Capital postavio si je za cilj investirati u 250 kompanija sa
sjedištem u Republici Hrvatskoj.