Tvrtka Sendbee nova je investicija fonda Fil Rouge Capital

Sendbee omogućuje tvrtkama da koriste WhatsApp kao tim. Klasični WhatsApp Messenger istovremeno može koristiti samo jedna osoba, dok Sendbeejeva aplikacije omogućuje da jedan WhatsApp (Business) account koristi neograničen broj osoba

310
Sendbee
Stevica Kuharski, Domagoj Krpan i Ivan Arar

Hrvatska tvrtka Sendbee d.o.o. nova je investicija Fil Rouge Capitala, investicijskog fonda rizičnog kapitala čiji je primarni cilj investirati u mlade poduzetnike, startupove i tvrtke u fazi rasta te afirmiranje poduzetničkog ekosistema u Hrvatskoj.

“Sendbee omogućuje tvrtkama da koriste WhatsApp kao tim. Klasični WhatsApp Messenger istovremeno može koristiti samo jedna osoba, dok Sendbeejeva aplikacije omogućuje da jedan WhatsApp (Business) account koristi neograničen broj osoba. Svi korisnici tog poslovnog računa vide isti Inbox i mogu odgovarati na pristigle poruke ili automatizirati razgovore putem našeg chatbota”, objasnio je Domagoj Krpan, glavni izvršni direktor tvrtke.

“Trenutno radimo na nizu integracijama s nezavisnim servisima poput Slacka, Salesforcea i Shopifya, kako bi naši korisnici mogli odgovarati na poruke direktno ili automatizirati slanje obavijesti, kao što su recimo obavijesti o isporuci pošiljke”, dodao je Domagoj.

Prema podacima u Sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu osnivač tvrtke Sendbee d.o.o je američka tvrtka Sendbee Inc. čiji su osnivači, prema podacima dostupnim na internetu, Domagoj Krpan i Avet Antonyan.

“Danas se komunikacija s kupcima odvija na desetak različitih, često nekompatibilnih kanala. Jedan od češće korištenih kanala je i WhatsApp, a Sendbee omogućuje timsko korištenje tog kanala i tako praćenje razgovora čini vrlo jednostavnim. Budućnost je u agregiranoj komunikaciji i smatramo kako su Domagoj i Ivan (Ivan Arar, glavni tehnički direktor tvrtke, op.ur.) tim koji će tu komunikaciju učiniti jednostavnijom”, rekao je Stevica Kuharski, Fil Rouge Capitalov vođa scoutinga.

Fil Rouge Capital raspolaže s 45 milijuna eura namijenjenih  investiranju u najbolje i najinovativnije startup i scaleup tvrtke iz Hrvatske čije polje djelovanja uključuje softver, fintech, marketplace, proizvodnju, hardver, IoT i logistiku. Sufinanciran je ESIF financijskim instrumentima Europskog Investicijskog fonda.

Cilj – investirati u 250 hrvatskih kompanija

U sljedeće četiri i pol godine, do kraja 2023., Fil Rouge Capital postavio si je za cilj investirati u 250 kompanija sa sjedištem u Republici Hrvatskoj. Prva scaleup tvrtka u investicijskom portfelju fonda bila je Top Digital Agency, a sada je investiciju osigurao i Sendbee.

>>Hrvatski startup spaja digitalne agencije i klijente

Fil Rouge Capital predstavio je nedavno i prvu generaciju svog akceleratorskog programa. U iduća tri mjeseca odabranih dvadesetak startupova proći će strukturirani program tijekom kojeg će biti povezani s mentorima i relevantnim igračima iz industrije u kojoj se nalaze kako bi se što bolje pripremili za tržište.