Grad Gospić oslobodio ugostitelje plaćanja poreza na potrošnju u 2021. godini

Cilj mjere je da se u ovim posebnim okolnostima epidemije osigura održivost poslovanja i radnih mjesta u ugostiteljstvu.

56
Grad Gospić

Grad Gospić donio je Odluku o oslobađanju plaćanja poreza na potrošnju u 2021. godini za ugostitelje na svom području, a u svrhu ublažavanja negativnih posljedica epidemije na njihovo poslovanje.

Pravne i fizičke osobe koje pružaju ugostiteljske usluge na području Gospića u 2021. godini će tako biti oslobođene poreza na potrošnju alkoholnih pića, prirodnih vina, specijalnih vina, piva i bezalkoholnih pića.

Cilj mjere je da se u ovim posebnim okolnostima epidemije osigura održivost poslovanja i radnih mjesta u ugostiteljstvu.

„Tijekom epidemije u dva se navrata dogodila zabrana rada za uslužne djelatnosti. Grad Gospić tada je među prvim gradovima u Republici Hrvatskoj donio niz mjera kojima je cilj bio rasteretiti poduzetnike i održati likvidnost tvrtki i obrta, a s tim mjerama nastavit ćemo sve dok se ne osigura njihovo normalno poslovanje.“, istaknuo je gradonačelnik Karlo Starčević.

>>Grad Gospić donio mjere za pomoć svojim poduzetnicima

Bespovratna financijska sredstva

Poduzetnici su tako oslobođeni plaćanja zakupnina za javne površine, a Grad Gospić u prosincu je donio Odluku o dodjeli bespovratnih financijskih sredstva za ugostitelje i pružatelje sportskih usluga te će sredstva biti isplaćivana dok god im je onemogućen rad.

Visina sredstava određena je brojem zaposlenih. Oni koji imaju do tri zaposlena mogu ostvariti potporu od 2.000 kuna, od četiri do šest zaposlenih 4. 000 kn , od sedam do devet zaposlenih 6. 000 kn, a oni koji imaju 10 i više zaposlenih ostvaruju pravo na potporu u iznosu od 8.000 kuna. Svi ugostitelji će putem e-maila na koji su dostavljali zahtjeve za potporu biti obaviješteni o nastavku dodjele potpora.

Sve ove mjere trajat će dok god zatvoreni poduzetnici u Gospiću ne budu mogli nastaviti s radom.