Mali svjetionik po peti put nagrađuje najbolje radnike u Hrvatskoj

Sam proces prijave je vrlo jednostavan: dovoljno je da poslodavac, kolega ili prijatelj putem web stranice odgovarajući na pitanja organizatora objasni zašto baš ta osoba zaslužuje titulu najboljeg radnika. Prijave će biti otvorene od 5. do 26. rujna

21
Mali svjetionik
Mali svjetionik - pobjednic:2021: Irena Rončević, Zlatko Pisac i Renata Štimac (Izvor: GLS, foto Saša Četković]

Po peti put raspisan je natječaj Mali svjetionik za najboljeg radnika u Hrvatskoj. Nagradni fond iznosi 115.000 kuna. Kroz Mali svjetionik od 2018. ukupno je, uz pomoć brojnih donatora, podršku pojedinih organizacija i volontera, podijeljeno 400.000 kuna kako bi se promicao  optimizam i svijest o vrijednim zaposlenicima te ispričale inspirativne priče koje nadahnjuju druge.

“Kao što je svrha svjetionika pokazati put i pružiti optimizam, tako je svrha ove nagrade pokazati Hrvatskoj one ljude čija osobnost inspirira i ulijeva nadu, ne samo u budućnost već i u sadašnjost”, ističu pokretači natječaja Kristijan Cinotti i Ivan Topčić, koji u Malom svjetioniku vide i priliku za poslodavce koji su otvoreni prema društveno odgovornim projektima i koji svojim radnicima kroz prijavu žele pokazati da su svjesni njihove važnosti za rad firme, da ih cijene i da stoje iza njih.

Sam proces prijave je vrlo jednostavan: dovoljno je da poslodavac, kolega ili prijatelj putem web stranice www.malisvjetionik.hr podnese prijavu kroz koju će odgovarajući na pitanja organizatora objasniti zašto baš ta osoba zaslužuje titulu najboljeg radnika. Prema organizatoru, znat ćete da je osoba vrijedna prijave ako uljepšava dan svojim suradnicima, predstavlja uzor u ponašanju, promiče vrijednosti i načela poštenja, morala i etike.

Prijave će biti otvorene od 5. do 26. rujna. Nakon toga će komisija suziti sve prijave na finaliste – Top 10 Naj radnika. Slijedi glasanje javnosti, a dobitnik će temeljem tih glasova  11. studenoga biti proglašen 2022. Naj radnikom u Hrvatskoj.

Prošle godine pobijedio je Zlatko Pisac, djelatnik Lučke kapetanije Split, koji se prema brojnim kolegama iskazao na poslu kao čovjek iznimka u javnim institucijama i kao pravi primjer susretljivog kolege jer pomorci više ne idu “na Kapetaniju” nego ” do Zlatka”. Postao je Mali svjetionik Hrvatske s čak 3131 glasom javnosti i u Split odnio 100.000 kuna.

Drugu i treću nagradu osvojile su Irena Rončević, pomoćnica u predškolskoj skupini iz Humanitarne udruge Kap u moru Korčula koja je bila drugoplasirana s 2257 glasova i osvojila je 10.000 kuna, te Renata Štimac iz Perušića koja je samozaposlena u obrtu Ivan 365 i svojom pričom je nadahnula ljude te osvojila 1747 glasova i 5000 kuna.