Nova platforma za zapošljavanje PickJobs pokriva 11 zemalja

Oglasi su istovremeno vidljivi korisnicima iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Albanije i Kosova

65
PickJobs

PickJobs je nova, inovativna platforma za zapošljavanje na kojoj je objavljeni oglas odmah vidljiv u 11 zemalja. Pristup platformi je besplatan i za posloprimce i za poslodavce, a oglasi su istovremeno vidljivi korisnicima iz Hrvatske, Austrije, Njemačke, Švicarske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, Ukrajine, Albanije i Kosova.

PickJobs je osmislila grupa mladih hrvatskih IT stručnjaka s ciljem da se ubrza i pojednostavi ulazak u svijet poslovnih mogućnosti, koji često predstavlja zamoran i frustrirajući proces bilo da je riječ o traženju poslovne prilike ili potrazi za savršenim kandidatom za posao.

Platforma sadrži opširnu bazu poslodavaca pa je tako već sada na platformi aktivno više od 3000 oglasa za različite kategorije poslova. Svi procesi se mogu provesti online – od prijave, selekcije, testiranja, pa sve do razgovora za posao. Izravna komunikacija između poslovnih i privatnih korisnika je brža i fleksibilnija te nema potrebe da se obavlja nekim drugim kanalima, poput mobitela, e-maila ili fizičkim dolaskom kandidata na sastanak u poslovne prostorije.

Oglasi i sav sadržaj na stranici prevedeni su na službeni jezik jedanaest navedenih zemalja tako da svaki pojedinac ima lagani pristup poslovima na željenom tržištu na svom službenom ili engleskom kao univerzalnom jeziku.

PickJobs nudi opciju da sustav na temelju unesenih parametra u oglas, a shodno popunjenom privatnom profilu korisnika, pomoću umjetne inteligencije automatski izračunava kompatibilnost prijavljenog kandidata s obzirom na potrebe poslodavca. Poslodavci mogu generirati i vlastite kvizove za predselekciju kandidata.

Putem kreiranih kvizova poslodavac provjerava razinu znanja ili ostale njemu bitne informacije o kandidatima te tako skraćuje i precizira  proces potrage prije samog intervjua.

I privatni i poslovni korisnici nogu kreirati svoje profile. Kod oba profila, osim osnovnih dokumenata kao što je životopis, ponuđena je opcija dodavanja fotografija i videozapisa. Pristup i pregled baze profila i životopisa svih kandidata su besplatni, a privatni korisnici u svakom trenutku mogu vidjeti svoj status prijave..

Svaki poslodavac dobiva detaljan statistički izvještaj za svoj objavljeni oglas, s pregledom rezultata samog oglasa i akcija koje je pokrenuo.

Za iOS i Android operativne sustave dostupna je i besplatna PickJobs mobilna aplikacija.

Kreatori platforme planiraju proširiti njene mogućnosti na sve zainteresirane zemlje čiji stanovnici mogu ostvariti pravo rada u Hrvatskoj te uz kontinuirano nadograđivanje osigurati maksimalnu lakoću i prilagodljivost njenog korištenja.