U Poduzetnički inkubator Ploče uselilo prvih šest stanara

Projekt vrijedan 10,36 milijuna kuna u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“

77
poduzetnički inkubator Ploče

U Pločama je službeno otvoren poduzetnički inkubator s 1240 četvornih metara prostora za mlade poduzetnike. Projekt vrijedan 10,36 milijuna kuna u cijelosti je financiran sredstvima Europske unije iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

U prizemlju su smješteni proizvodni pogoni, a na katu uslužne djelatnosti. U Centar je uselilo šest mikropoduzetnika, po troje iz proizvodnih i uslužnih djelatnosti.

Na sljedećem natječaju očekuje ih se još troje, a zbog pogodnosti koje su im na raspolaganju problema s popunjavanjem prostora ne bi trebalo biti.

Poduzetničko-proizvodni impulsni centar odnosno Poduzetnički inkubator Ploče dio je poduzetničke potporne infrastrukture kojim se olakšava poslovanje poduzetnicima-početnicima u prvim godinama poslovanja, a kroz sufinanciranje zakupa poslovnog prostora te korištenje pratećih poslovnih i intelektualnih usluga.

“Stanari dobivaju subvencionirane režije i besplatni internet te svu savjetodavnu pomoć koja je potrebna”, pojasnila je Karmen Kutnjak, direktorica Poduzetničkog centra Dubrovnik.

“Glavna zadaća Poduzetničkog inkubatora je poticati gospodarsku djelatnost ovog kraja, a danas je poseban poticaj za kvalitetniju gospodarsku sliku cijele županije. Zadovoljni smo što će baš u našem inkubatoru mali proizvođači moći započeti svoju gospodarsku djelatnost, a sutra će biti glavni pokretači gospodarstva ovog kraja. Krizna vremena su pokazala da bi proizvodnja trebala biti u središtu gospodarstva“, istaknula je Kutnjak.

S obzirom na to nam predstoje izbori svečano otvaranje privuklo je niz lokalnih političara i saborskih zastupnika te ministricu poljoprivrede Mariju Vučković.

>>Poduzetnički inkubator Vinkovci dobio prve stanare

Očekujemo da svi koji su ušli u inkubator u idućih tri do pet godina koliko će boraviti u inkubatoru steknu ona potrebna znanja te da oslobode mjesta za nove poduzetnike”, rekao je dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

“MI ćemo im pomoći kao što smo pomagali do sada – javnim pozivima za sufinanciranje sajamskih djelatnosti”, najavila je ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

Inkubatorom će upravljati dubrovački Centar za poduzetništvo, institucija koja je u suradnji s gospodarskim subjektima, javnim institucijama i svim dionicima usmjerena na razvoj poduzetništva u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.