Poduzetnički inkubator Vinkovci dobio prve stanare

Poduzetnički inkubator, u koji je uloženo 21,35 mil. kuna, predviđen je za smještaj novoosnovanih malih poduzeća, poduzeća u ranoj fazi razvoja te postojećih tvrtki kojima je potreban prostor i stručna pomoć - savjetodavne i administrativne usluge te edukacija

368
poduzetnički inkubator vinkovci

Poduztnički inkubator Vinkovci dobio je prve stanare, a među njima je Josip Damjanović, vlasnik novoosnovane tvrtke DIG projekt.

“Bavim se projektiranjem, nadzorom, energetskim certificiranjem, vještačenjem i procjenama u graditeljstvu. Obuhvaćamo cjelokupan građevinski sektor u smislu projektne dokumentacije, ishođenja akata i ostale dokumentacije”, kaže Damjanović te dodaje kako očekuje dodatne poslove kada se inkubator napuni.

Početkom ožujka raspisan je javni poziv za iskaz interesa za ulazak u Poduzetnički inkubator Vinkovci. Na prvi poziv prijavilo se šest poduzetnika – po troje iz proizvodnih i uredskih djelatnosti.

“Situacija s pandemijom se smiruje pa ljudi ponovno zovu, zainteresirani su za ulazak u inkubator, tako da se nadamo da ćemo nakon ovog drugog poziva dobiti nove stanare. Što se tiče proizvodnih djelatnosti, od ovih šest dva su krojačka obrta, a treći je agroklaster koji će imati pakirnicu proizvoda s obližnjih OPG-ova. Što se tiče uredskih djelatnosti, riječ je o dva projektna ureda, dok treća tvrtka ima pet registriranih djelatnosti”, rekao je voditelj inkubatora Krunoslav Josip Čačić.

>>Otvoren poduzetnički inkubator u Grubišnom Polju vrijedan 11,5 mil. kuna

>>Antunovac dobio poduzetnički inkubator vrijedan 21,4 mil. kuna

Poduzetnički inkubator Vinkovci, u koji je uloženo 21,35 milijuna kuna, predviđen za smještaj novoosnovanih malih poduzeća, poduzeća u ranoj fazi razvoja te postojećih tvrtki kojima je potreban prostor i stručna pomoć kroz savjetodavne i administrativne usluge te edukaciju.

Grad Vinkovci sufinancira najamninu

Uz suvremeno opremljenu infrastrukturu poduzetnicima su na raspolaganju i brojne usluge kreirane tako da početnicima koji imaju dobru ideju olakšaju prve korake u poduzetničkim vodama.

“Ovaj objekt ima sve potrebno za normalno poslovanje, uvjete kakve si malo koji poduzetnik početnik može osigurati, a tu su i potpore koje im je osigurao Grad. Poduzetnici koji uđu u poduzetnički inkubator potpisuju s Gradom ugovor prema kojem im sufinanciramo najam prostora za prvu godinu poslovanja u stopostotnom iznosu. Drugu godinu Grad Vinkovci sufinancira 75 posto najamnine, treću godinu 50 posto, te četvrtu I petu godinu poslovanja financira 25 posto. Smatramo da će ovi uvjeti doprinijeti otvaranju niza novih tvrtki i uz to donijeti na desetine novih radnih mjesta”, rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.