Snimanje panoramskih fotografija s iPhoneom

Da biste dobili kvalitetnu panoramsku snimku, uređaj morate pomicati neprekidno, bez zastajkivanja i naglih pomaka, i polako, sve dok ne pokrijete cijeli željeni kadar

140
panoramske snimke

Mogućnost panoramske snimke uvedena je na iPhone s operativnim sustavom iOS 6 dok su korisnici iPada morali čekati iOS 8. To je sjajan način za snimanje dojmljivih, zanimljivih umjetničkih pejsažnih fotografija, ali i raznih drugih situacija.

U izborničkoj traci opciju “Panorama” pronaći ćete skroz desno, iza opcije “Kvadrat”. Odaberite opciju i dodirnite gumb okidača, a zatim polako pomičite iPhone s lijeva na desno preko krajolika (ili nekog drugog odabranog kadra) koji želite snimiti. Pokušajte pri  tome uređaj održati što je moguće stabilnijim.

Ako vam je draže, umjesto pomicanja s ljeva na desno možete odabrati i suprotan smjer, s desna na lijevo. Da biste promijenili smjer, dodirnite bilo gdje traku u sredini zaslona.

>>Zaključao vam se iPhone? Evo što trebate učiniti

Za snimanje uobičajene panoramske fotografije trebate držati iPhone u uspravnoj orijentaciji. Moguće je snimiti panoramu i dok držite uređaj u vodoravnom položaju, ali morat ćete ga pomicati odzgo prema dolje (ili obrnuto). Dobit ćete izduženu portretnu snimku.

>>Kako zamijeniti zadani preglednik na iPhoneu ili iPadu

Da biste dobili kvalitetnu panoramsku fotografiju, uređaj morate pomicati neprekidno, bez zastajkivanja i naglih pomaka, i polako, sve dok ne pokrijete cijeli željeni kadar.