Kako dobiti tjedni pregled u Appleovom kalendaru

Kod nekih aplikacija u iOS-u prikaz na zaslonu ovisi o tome držite li telefon u okomitom ili vodoravnom položaju

92
tjedni pregled u Appleovom kalendaru
Okrenite iPhone u vodoravni položaj kako bi dobili tjedni prikaz u aplikaciji Kalendar, ili za znanstveni kalkulator u aplikaciji Kalkulator.

Kod nekih aplikacija u iOS-u prikaz na zaslonu drugačiji je ako telefon zakrenete u vodoravni položaj.  Tako je u aplikaciji Kalendar (‘Calendar’) u okomitom položaju moguće vidjeti godišnji, mjesečni i dnevni prikaz, ali ne i tjedni.

Naravno da Apple nije zaboravio na tjedni prikaz, ali da bi se do njega došlo potreban je potez više. Okrenite telefon bočno u vodoravan položaj i dotaknite tab (oznaku) Week (‘Tjedan’) na vrhu ekrana kako biste dobili tjedni raspored.

Ako zaslon ostane u okomitom (‘portret’) položaju, prijeđite prstom od dna ekrana kako biste otvorili Control Center i dotaknite zaokruženi simbol za zaključavanje. To omogućuje da se zaslon automatski rotira ovisno o tome kako držite telefon. Kasnije možete ponovo zaključati rotaciju ekrana na isti način.

>>Zaključao vam se iPhone? Evo što trebate učiniti

Pretražite kalendar uz pomoć Siri

Ako vaš model iPhonea uključuje 3D Touch, značajku osjetljivosti na dodir, događaje u idućih nekoliko dana možete vidjeti iz mjesečnog prikaza pritiskom i držanjem prsta na određenom danu.

Za pristup hands-free možete narediti Siri da vam navede događaje u kalendaru za određeni tjedan “Hey, Siri, show me my calendar for the week of Sep. 10”, ili neko drugo razdoblje koje trebate.

Ako niste aktivirali ili konfigurirali Siri, možete otići na Settings (‘Postavke’) na početnom ekrenu i odabrati s liste ”Siri i pretraživanje’.

>>Apple će sljedećeg mjeseca predstaviti tri nova iPhonea

Aplikacija Google kalendar za Android može se razlikovati ovisno o verziji koju ste instalirali, ali možete mijenjati dnevni, tjedni i mjesečni kalendar.

Kalkulator

U aplikaciji Kalkulator (‘Calculator’) okrećući iPhone stranu prebacujete zaslon s jednostavnog kalkulatora na znanstveni kalkulator za obradu trigonometrijske problema i drugih složenih matematičkih funkcija.