Keks Pay privukao više od 100.000 korisnika

Aplikacijom je inicirano nešto više od 80 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 46 kuna. Od ukupnog broja korisnika čak 75 posto su klijenti drugih banaka

392
keks Pay

Otkako je u prosincu 2018. godine predstavljena mobilna aplikacija Keks Pay, koja omogućava brzo i sigurno slanje i primanje novca bez naknada, Erste banka bilježi 100.000 korisnika ove aplikacije.

Riječ je o aplikaciji otvorenog tipa, koje je namijenjena svim zainteresiranim korisnicima bez obzira na to u kojoj banci imaju otvoren račun. Dostupna je u Android i iOS verziji, a dnevni limit za transakcije po osobi je 1000 kuna.

Kroz aplikaciju je do sada inicirano nešto više od 80 milijuna kuna transakcija prosječnog iznosa oko 46 kuna. Od ukupnog broja korisnika aplikacije 75 posto klijenti su drugih banaka, a 25 posto njih ima račun otvoren u Erste banci.

Keks Pay se, osim za besplatno slanje i primanje novca, pokazao idealnim za rješavanje niza situacija vezanih uz zajedničko skupljanje novca i dijeljenje troškova među prijateljima.

Aplikacija se kontinuirano nadograđuje novim funkcionalnostima pa je u 2019. godini, u suradnji s tvrtkom Paydo services d.o.o., uvedena i mogućnost plaćanja parkinga u više od 60 gradova. Dosad je Keks Payom kupljeno gotovo 50.000 parkirnih karata, najviše u Zagrebu, a zatim i u Bjelovaru, Rijeci i Osijeku.

>>Sada parking možete plaćati Keks Payom u 58 hrvatskih gradova

Nove funckionalnosti aplikacije Keks Pay

O novim funkcionalnostima i planovima više je kazao Dejan Donev, voditelj Tima za digitalnu transformaciju u Erste banci:

„Osim slanja novca, KEKS Pay omogućuje raskusuravanje i skupljanje novca u grupi prijatelja, kolega ili obitelji za razne prigode, kao što su pokloni ili troškovi zajedničkih ručkova i putovanja. Ova funkcionalnost u zadnjoj je verziji znatno pojednostavljena i poboljšana radi još lakšeg snalaženja i ubrzavanja rješavanja ovih životnih situacija.

Osim toga, nedavno je uvedena mogućnost kupnje karata putem webshopa Ulaznice.hr za razne kazališne predstave i nogometne utakmice, a trenutačno radimo i na aktivaciji prodajnih mjesta koja, u suradnji s Remaris blagajnama, omogućavaju plaćanje aplikacijom Keks Pay. Sva nova prodajna mjesta ćemo redovito komunicirati kroz samu aplikaciju. Naravno, trudit ćemo se i dalje slušati sve zahtjeve naših korisnika kako bismo aplikaciju dodatno unapređivali i poboljšavali njezine funkcionalnosti.“

Aplikacija je posebno zanimljiva zbog svoje jednostavnosti. Svatko je može besplatno instalirati te poslati ili zatražiti novac od prijatelja, a da pritom ne mora upisivati brojeve računa. Naime, za prijenos novca na račun drugog korisnika potreban je samo njegov broj mobitela te nije potrebno otvarati račun.

Korisnik novac može poslati s kartice koju i inače koristi, bilo kreditne ili debitne, odnosno s tekućeg računa, a novac stiže na bilo koji IBAN koji upiše primatelj.

Aplikacija je kreirana u skladu s najvišim sigurnosnim standardima enkripcije podataka, regulativom PCI DSS o zaštiti brojeva kartica te je dodatno zaštićena PIN-om ili biometrijom.