Lepoglava dobila besplatan WiFi na javnim prostorima

Na području grada instalirano je 12 WiFi pristupnih točaka, koje pokrivaju najfrekventnija mjesta u gradu: gradsku upravu, buduću tržnicu, dom kulture, sportsko – rekreacijski centar, gradski park

48
Lepoglava

Grad Lepoglava realizirao je u suradnji s Hrvatskim Telekomom projekt besplatnog WiFi interneta na javnim prostorima  u okviru inicijative WiFi4EU. U okviru programa općinama se dodjeljuje vaučer u vrijednosti 15.000 eura za uspostavu pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim mjestima: parkovima, trgovima, javnim zgradama, knjižnicama, zdravstvenim ustanovama, muzejima…

>>Kako do besplatne javne WiFi infrastrukture u svakom europskom selu i gradu

Građanima se tako omogućava besplatan pristup internetu na javnim mjestima kako bi mogli u potpunosti iskoristiti bezbrojne mogućnosti koje donosi digitalizacija. Riječ je o važnom koraku prema ostvarivanju jedinstvenog digitalnog tržišta.

Na području grada Lepoglave instalirano je 12 WiFi pristupnih točaka, koje pokrivaju najfrekventnija mjesta u gradu: gradsku upravu, buduću tržnicu, dom kulture, sportsko – rekreacijski centar, gradski park. Ovime će se dodatno olakšati pristup internet uslugama na javnim prostorima te poboljšati digitalna povezanost na području grada.

“Sufinanciranjem takvih aktivnosti cilj je postići što veću uključenost članova zajednice u jedinstveno digitalno tržište, omogućiti krajnjim korisnicima pristup gigabitnom društvu te povećati digitalnu pismenost i dopuniti javne usluge koje se nude u prostorima u kojima je dostupan takav besplatan internet”, izjavio je gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić.

Za partnera u projektu odabran je Hrvatski telekom, a Agron Kadiu, direktor Sektora za podršku i prodaju malim i srednjim poslovnim korisnicima HT-a, istaknuo je kako HT, kao jedan od najvećih privatnih investitora u digitalnu infrastrukturu u Hrvatskoj, realizacijom projekta u Lepoglavi nastavlja s digitalizacijom Hrvatske kroz omogućavanje pristupa kvalitetnom internetu što većem broju građana, a što podrazumijeva ulaganja u razvoj optičke infrastrukture, WiFi pristupnih točaka i mobilne mreže.

>>Sisak, Posedarje i Ražanac dobili besplatan WiFi na javnim prostorima