Music Tech Fest i Infobip dovode u Vodnjan NASA-ine stručnjake

Od 15. do 18. svibnja MTF-ovi stručnjaci će s Infobipovim inženjerima istraživati mogućnosti vokalne umjetne inteligencije, nadograđujući ideje nastale na prethodnim #MTF događanjima u Stockholmu i Frankfurtu

134
Music Tech Fest
Michela Magas, osnivaćica i kreativna direktorica Music Tech Festa

Infobip će na svom kampusu Pangea u Vodnjanu ugostiti Music Tech Fest, globalnu zajednicu inovatora i stručnjaka, u sklopu događanja krovnog naziva #MTFPula. Od 15. do 18. svibnja MTF-ovi stručnjaci će s Infobipovim inženjerima istraživati mogućnosti vokalne umjetne inteligencije, nadograđujući ideje nastale na prethodnim #MTF događanjima u Stockholmu i Frankfurtu.

#MTFLabs dio festivala namijenjen je Infobipovim zaposlenicima kako bi sa svjetski priznatim znanstvenicima i inovatorima istraživali i radili na inovacijama. Organizirani su i dodatni sadržaji na kojem će sudionici moći uživo čuti odbijanje zvuka, vlastitih glasova, s površine mjeseca pod vodstvom njemačke umjetnice Martine-Nicole Rojina. Mordechai Braunstein iz Izraela u suradnji sa Synergy Moonom organizirat će radionicu za djecu oštećena sluha na kojoj će slušati glazbu kroz vibracije, a britanska inovatorica LJ Rich, voditeljica BBC-jeve emisije o tehnologiji “Click”, izvest će performans u kojem koristi sinesteziju: kušajući hranu ona čuje melodije koje zatim izvodi uživo.

Infobip i Music Tech Fest – prirodna suradnja

“Inovacije su od samih početaka dio našeg DNA i činilo nam se prirodnim da pokrenemo suradnju s Music Tech Festom. Htjeli smo našim zaposlenicima omogućiti da unaprijede svoja znanja radeći sa svjetski priznatim inovatorima na kreativan način i tako dovesti u Hrvatsku događanje kao što je #MTFPula. U svemu što radimo bitno nam je uključiti lokalnu zajednicu, zato smo kao goste pozvali prijatelje Infobipa iz cijele Hrvatske koji se bave novim tehnologijama te članove lokalne akademske zajednice. Drago nam je što se u program uključilo i Sveučilište u Puli”, rekao je Silvio Kutić, CEO Infobipa.

>>Infobip službeno otvorio kampus Pangea u Vodnjanu

>>Dobitnici nagrade EY Poduzetnik godine su osnivači Infobipa

Stručnjaci koji će u okrilju događanja Music Tech Fest posjetiti Infobip i Istru su znanstvenici iz NASA-e, inženjeri zvuka i slike, IoT i AI stručnjaci, inovatori i humanitarci iz cijeloga svijeta.

“Infobip je oličenje europskog poduzetništva: kultura tvrtke utemeljena je na lokalnim vrijednostima u kombinaciji sa znanjem o međunarodnom poslovanju. To je kompanija koja zapošljava i lokalne i međunarodne stručnjake i kontinuirano nadograđuje znanje svojih zaposlenika o novim tehnologijama koje uključuju strojno učenje i umjetnu inteligenciju. Sa skoro 1600 zaposlenih u 61 državi diljem svijeta, a kojih do kraja godine planira imati 2000, Infobip je dokaz da se globalni uspjeh može postići i kada je utemeljen na lokalnoj kulturi”, komentirala je osnivačica inicijative Music Tech Fest Michela Magas, ujedno i savjetnica Europske komisije i G7 lidera koja će voditi #MTFLabs radionice u Infobipu.

Tko su inovatori i znanstvenici koji dolaze u Vodnjan

LJ Rich (Velika Britanija) – dizajnerica zvuka, inovatorica i članica NASA Datanautsa. Poznata i kao voditeljica BBC-jeve emisije o tehnologiji “Click” i po sinestetskim performansima koje izvodi – kad čuje glazbu vidi boje, a prilikom kušanja hrane čuje melodije koju istovremeno izvodi uživo.

Kelly Snook (Velika Britanija/USA) – Profesorica medijskih umjetnosti na Sveučilištu Brighton i NASA-in znanstvenik, developer MiMu rukavica za Imogen Heap, autorica projekta Kepler Concordia koji se fokusira na Keplerovu glazbu planeta.

CJ Carr (USA) – stručnjak u Deep Learningu i vokalnoj umjetnoj inteligenciji. Trenira neuronske mreže za rad s umjetnicima i glazbenicima. U Vodnjanu će predstaviti svoj rad na području vokalne umjetne inteligencije. Pročitajte više na The Verge.

Johanna Tano (Švedska) – programerka i kreativni tehnolog. Johanna je glavni autor simulatora prostornih podataka Synchronica NASA, projekt koji je osvojio nagradu na #MTF Stockholm i koji se dalje razvijao na # MTFLabs @ ZKM u Karlsruheu

Tim Yates (Velika Britanija) – programer, osnivač Hackoustica i voditelj programa za istraživanje Drake Music vodeće britanske nacionalne dobrotvorne organizacije koja se bavi glazbom i tehnologijom.

Martine-Nicole Rojina (Njemačka / Nizozemska) – autorica projekta Sister Moon, umjetnica i producentica koja organizira MoonBounce događanje u srijedu 15.svibnja u suradnji sa Sveučilištem u Puli.

Mordechai Braunstein (Izrael) – osnivač tvrtke CyMagic, koja koristi kimatiku za edukaciju o zvuku, vibracijama i svojstvima materijala. U suradnji sa Synergy Moonom, održat će radionicu za djecu na kojoj će učiti kako osjetiti glazbu kroz vibracije raznih materijala.

Ginger Leigh (USA) – dizajnerica doživljaja koja je stvorila i predstavila opsežna multimodalna iskustva na festivalu Sonar u Barceloni, SAT u Montrealu i Orlando znanstvenom centru. Ginger koristi moždane valove, kimatike, psihoakustike, senzore i podatke kako bi istražila stvarne i imaginarne svjetove.

Andrea Grin Cerrato  (Italija) – stručnjak za generativnu glazbu, audio tehničar, programer zvuka. Andrea je razvio generativnu glazbu za simulator prostornih podataka Synchronica na #MTFLabs @ ZKM u Karlsruheu.

Stefano Piermatteo (Italija) – developer, stručnjak za IoT uređaje i projection mapping. Stefano je suosnivač tvrtke KU Projection i voditelj istraživanja i razvoja u interaktivnim tehnologijama.