Od početka svibnja kreće besplatni Google Meet

Od sljedećeg tjedna Google će postupno proširiti dostupnost rješenja Meet sve većem broju ljudi. Iako korisnici možda odmah neće moći zakazati i održati sastanke na meet.google.com, mogu se prijaviti kako bi bili obaviješteni o dostupnosti

332
Google Meet

Google Cloud je najavio da će kroz nekoliko dana Google Meet, Googleovo rješenje za videokonferencije, biti dostupno besplatno. Od početka svibnja svatko s adresom e-pošte može se prijaviti za korištenje rješenja Meet i uživati u brojnim značajkama koje su dostupne G Suite poslovnim i obrazovnim korisnicima, kao što su zakazivanje videokonferencije i dijeljenje zaslona, komuniciranje porukama u stvarnom vremenu i dizajn ekrana koji se prilagođava preferencijama korisnika, uključujući prošireni prikaz sudionika videokonferencije.

“Brisanjem granice između poslovnog i privatnog Google Meet osigurava potrebne alate za organiziranje radnog sastanka, pregledni prikaz vaše online rođendanske zabave i sigurnost potrebnu za video poziv s liječnikom”, izjavio je Javier Soltero, potpredsjednik G Suitea. “Dio smo značajne svjetske promjene koja utječe na komunikaciju u radnom okruženju, školama i onoj od kuće. Ljudi žele poznate i sigurne alate koje mogu koristiti u svim aspektima života.“

>>Je li Zoom siguran i trebaju li ga tvrtke zabraniti

Pouzdano rješenje za videokonferencije

Google je godinama ulagao u stvaranje Meeta, sigurnog i pouzdanog rješenja za videokonferencije kojem vjeruju škole, tvrtke kao i državna tijela diljem svijeta. Zbivanja u posljednjih nekoliko mjeseci ubrzale su nadogradnju najtraženijih značajki kako bi ovo rješenje postalo još korisnije.

Neovisno o tome je li riječ o bolnicama koje pružaju podršku pacijentima na daljinu putem telekonferencije, bankama koje rade s podnositeljima zahtjeva za kredite, trgovcima koju pružaju podršku kupcima na daljinu ili proizvođačima koji komuniciraju s voditeljem skladišta, tvrtke u različitim industrijama koriste rješenje Meet kako bi na siguran način ostale povezane.

Od sljedećeg tjedna Google će postupno proširiti dostupnost rješenja Meet sve većem broju ljudi. Iako korisnici možda odmah neće moći zakazati i održati sastanke na meet.google.com, mogu se prijaviti kako bi bili obaviješteni o dostupnosti.