Slavonski Brod dobiva optičku infrastrukturu

Mogućnost korištenja optičke infrastrukture, koja omogućuje ultrabrzi internet uz brzine veće od 100 Mbit/s, dobit će ukupno oko osam tisuća kućanstava. U budućnosti bi brzine trebale porasti iznad jednog gigabita u sekundi

347
Optika Slavonski Brod

Hrvatski telekom započeo je postavljati optičku infrastrukturu na području Slavonskog Broda. Projekt je vrijedan 19 milijuna kuna, obuhvaća naselja Slavonija 1, Slavonija 2, Kolonija i Mikrorajon te Osječku ulicu. Radovi bi trebali završiti krajem listopada, a prvi korisnici bi trebali biti priključeni početkom studenog.

Ukupno će mogućnost korištenja optičke infrastrukture, koja omogućuje ultrabrzi internet uz brzine veće od 100 Mbit/s, dobiti oko osam tisuća kućanstava. U budućnosti bi brzine trebale porasti iznad jednog gigabita u sekundi.

U pripremi je projektna dokumentacija za optičku mrežu Runjaninovoj i Maričevićevoj ulici te ulicama Joze Martinovića, Marka Majstorovića i Franje Kuharića. Tamo bi optička infrastruktura trebala biti u funkciji do kraja ove godine.

Uvođenje optičke infrastrukture unaprijedit će korisničko iskustvo te omogućiti pristup naprednim i inovativnim digitalnim proizvodima i uslugama poput e-Građani, e-škola e-zdravlje i e-parking, za koje su potrebne velike pristupne brzine. Optika će također pridonijeti jačanju konkurentnosti lokalnog gospodarstva.

“Kontinuirano unaprjeđenje kvalitete mreže naš je strateški prioritet, a ulaganja u optičku infrastrukturu su osnova tehnološkog, gospodarskog i društvenog razvoja jer omogućuju veće brzine, bolji signal i brojne opipljive koristi za privatne i poslovne korisnike. Cilj Hrvatskog Telekoma je osigurati najbolju uslugu u svim dijelovima Hrvatske i veseli nas što Slavonskom Brodu i Brođanima donosimo modernizaciju i svijet boljih mogućnosti“, poručio je Boris Drilo, član Uprave Hrvatskog Telekoma za tehniku i informacijsku tehnologiju.

>>HT će u 2020. na optičku mrežu priključiti 80.000 kućanstava

>>Velika Gorica dobiva optičku infrastrukturu vrijednu 29 mil. kuna

>>Gospić, Otočac i Plitvička jezera dobivaju brzi internet

>>Hrvatski Telekom i FER pokreću projekt Campus Network u Zagrebu