Ledo donirao 100.000 kn zagrebačkim bolnicama i Ustanovi „Dobri dom“

KBC Zagreb, Klinici za dječje bolesti Zagreb, Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ te Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, Ledo je donirao proizvoda u vrijednosti većoj od 60.000 kuna, dok je pučkim kuhinjama te potrebitim obiteljima i djeci putem Ustanove „Dobri dom“ namijenjeno 40.000 kuna vrijednosti proizvoda.

50
Ledo

Ledo je za četiri zagrebačke bolnice te Ustanovu „Dobri dom“ koja brine o potrebitima osigurao donaciju više od pet tona gotovih proizvoda u vrijednosti većoj od 100.000 kuna.

Kliničkom bolničkom centru Zagreb, Klinici za dječje bolesti Zagreb, Kliničkoj bolnici „Sveti Duh“ te Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“, donirani su paketi Ledo proizvoda u vrijednosti višoj od 60.000 kuna, dok je pučkim kuhinjama te potrebitim obiteljima i djeci putem Ustanove „Dobri dom“ namijenjeno 40.000 kuna vrijednosti proizvoda.

Tako je najveći domaći proizvođač sladoleda i smrznute hrane pokazao kako se malim koracima gradi solidarnost u izvanrednim situacijama. I ova velika Ledova donacija, uz one manje koje je već dao zajednici od kad traje koronakriza, dio je ukupnog doprinosa kompanija Fortenova grupe zajednicama u kojima rade. Ukupan iznos donacija Fortenova grupe u cijeloj regiji dosegnuo je tijekom krize četiri milijuna kuna.

>>PBZ grupa donirala je 3,5 mil kuna zagrebačkim bolnicama

>>A1 Hrvatska donirala opremu vrijednu 1,5 milijuna kuna za KB Dubrava

Zdravlje i sigurnost su prioritet

„Ledo je društveno odgovorna kompanija s dugogodišnjom tradicijom. Ovim donacijama želimo pomoći i olakšati rad bolnica, ali i zahvaliti svima koji se neumorno bore protiv epidemije i pomažu onima kojima je to u ovoj situaciji najpotrebnije. Veliko hvala i svim našim zaposlenicima koji u ovoj izvanrednoj situaciji ulažu dodatne napore i predano rade kako bi proizvodni proces tekao neometano te kako bi se osigurala redovna opskrba tržišta u Hrvatskoj i regiji“, izjavio je Marin Poljak, predsjednik Uprave Leda.

>>Zaba i njeni zaposlenici donirali Crvenom križu 1,38 mil kuna

>>HT donirao 4 mil kuna Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“

Zahvalivši Ledu na donaciji, Alen Župan, ravnatelj Ustanove Dobri dom je istaknuo kako su zdravlje i sigurnost u izvanrednim okolnostima naš zajednički prioritet. „Stoga je važno osigurati dodatnu opremljenost sustava, unutar kojeg djelujemo i koji je usmjeren prema najugroženijim sugrađanima, kako bi se mogao nositi s potencijalnim širenjem bolesti, ali i sanacijom posljedica snažnog potresa koji je pogodio Grad Zagreb. Stoga od srca zahvaljujemo Ledu na uistinu vrijednoj donaciji našoj Ustanovi koja je namijenjena svim sugrađanima u socijalno zaštitnoj potrebi koji su korisnici naših socijalnih usluga.”

Na donaciji je zahvalio i Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj:  „U trenucima borbe protiv pandemije korona virusom te u tijeku obnove potresom nastalih oštećenja, izuzetno cijenimo Vašu gestu podrške i pomoći.”