Bolt u Parizu lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala

Bolt je u istoj  aplikaciji, pod jednim brendom, nudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev, što znači da se neke kraće vožnje automobilom mogu konvertirati u vožnje električnim romobilom ili biciklom

46
Bolt električnih bicikala

Bolt je u Parizu lansirao uslugu dijeljenja električnih bicikala, a u planu je proširenje usluge i na ostale europske gradove tijekom ove godine. Tako je Bolt postao prva platforma prijevoza na zahtjev u Europi koja u istoj  aplikaciji nudi električne bicikle, električne romobile i prijevoz na zahtjev.

Uvođenje električnih bicikala u ponudu je u skladu s Boltovim Zelenim planom, dugoročnom strategijom kompanije kojoj je cilj smanjiti vlastiti ekološki otisak uvrštavanjem dodatnih električnih vozila na platformu.

Ciljevi Zelenog plana su neutraliziracija Boltovog doprinosa emisije ugljičnog dioksida u europskom sektoru za prijevoz za minimalno 5 milijuna tona do 2025. godine te smanjiti europsku emisiju ugljičnog dioksida pružanjem više ekološki prihvatljivih opcija za prijevoz.

“U Boltu smo usmjereni na pronalazak najboljeg načina kretanja u urbanim sredinama, tako da prijevoz bude financijski prihvatljiv, praktičan i dugoročno ekološki održiv”, razložio je Dmitri Pivovarov, direktor za mikrobilnost u Boltu. “Pružanje različitih opcija za prijevoz u aplikaciji pod jednim brendom između ostalog znači da se neke kraće vožnje automobilom mogu konvertirati u vožnje električnim romobilom ili biciklom, što u konačnici ima pozitivan utjecaj na okoliš.”

Lagan, zelen i samostalan prijevoz

Pivovarov je dodao kako će nova usluga dijeljenja e-bicikala omogućiti korisnicima da zadovolje potrebu za laganim, zelenim te samostalnim načinima prijevoza koji bilježe rast zbog toga što europski gradovi postupno ukidaju restrikcije uzrokovane Covidom-19.

“Vjerujemo da bi mikromobilnost trebala biti pristupačna i povoljna, posebno u ovim vremenima. Naša agilni pristup upravljanju tvrtkom i sinergija između više usluga omogućuju nam da održavamo najniže cijene usluga mikromobilnosti na svim našim tržištima, uključujući novu uslugu dijeljenja e-bicikala u Parizu”, rekao je Dmitri Pivovarov.

Kako bi koristili uslugu dijeljenja bicikla, korisnici će se u aplikaciji Bolt morati prebaciti iz kategorije vozila na zahtjev na električne bicikle. Bicikle će otključati skeniranjem QR koda na njemu. Na kraju vožnje bicikl mogu parkirati u jednoj od predviđenih zona parkiranja prikazanoj u aplikaciji Bolt.

Bolt aplikacija sadrži sigurnosni alat za mikromobilnost koji uključuje sigurnosne savjete, podsjetnik o lokalnim prometnim pravilima i zdravstvene preporuke vezane za trenutačnu pandemiju koronavirusa.

>>Bolt uveo uslugu iznajmljivanja električnih romobila u Splitu

>>Bolt ponudio uslugu dostave u šest gradova

>>Bolt kreće s dostavom hrane u Zagrebu

Bolt je ove godine već predstavio svoj prilagođeni električni romobil koji je izrađen od 90 posto aluminija i drugih materijala koji se mogu reciklirati. Izuzetno modularni dizajn novog modela električnog romobila omogućava lakše servisiranje, a očekivani vijek trajanja je 36 mjeseci. Boltov romobil najlakši je model koji se koristi na tržištu dijeljenja električnih romobila, što rezultira znatno manjim ugljičnim otiskom.

Uslugu najma električnog romobila tvrtka trenutačno nudi u više od 20 gradova diljem Europe.