Druga obljetnica poslovanja Addiko banke: Postavljeni temelji za održivi rast

U dvije godine poslovanja Addiko banka je značajno poboljšala sve ključne poslovne indikatore, financijske rezultate i kvalitetu imovine, a uvođenjem modernih i jedinstvenih usluga napravljen je veliki iskorak prema potrebama klijenata

109
obljetnica poslovanja Addiko banke
Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko banke

Addiko banka 11. srpnja slavi dvije godine poslovanja tijekom kojih je uspješno razvijala svoje poslovanje. Protekle dvije godine za Addiko banku su bile iznimno uspješne i obilježene 230 postotnim rastom plasmana novih gotovinskih kredita u Poslovanju s građanstvom, te 240 postotnim rastom novih kredita Malom i srednjem poduzetništvu.

Temeljem toga Banka je 2017. zaključila s najboljim poslovnim rezultatom u posljednjih pet godina.

Moderne i jedinstvene usluge

“Gledajući što smo sve postigli u ovako kratkom roku zvuči mi nevjerojatno da pod brendom Addiko poslujemo tek dvije godine. Tijekom tog razdoblja smo se dokazali kao jedna od najboljih banaka u Hrvatskoj. Značajno smo poboljšali sve ključne poslovne indikatore, financijske rezultate i kvalitetu imovine, postavili smo temelje za kontinuirano održivi rast, a uvođenjem modernih i jedinstvenih usluga koje izravno odgovaraju potrebama klijenata napravili smo veliki iskorak i bankarstvo, na veliko zadovoljstvo naših klijenata, zaposlenika i vlasnika, uveli u novo doba. S pozitivnim poslovnim trendovima, rastom i ambicioznim razvojnim planovima nastavljamo i dalje”, izjavio je Mario Žižek, predsjednik Uprave Addiko Bank d.d.

Addiko banka prva je u Hrvatskoj uvela mogućnost dobivanja kredita samo temeljem osobne iskaznice uz odobrenje u roku od 30 minuta, otvorila je digitalnu ‘Express’ poslovnicu, prvu takve vrste u Hrvatskoj, s Addiko Chat Bankingom predstavila je jedinstveno plaćanje putem Vibera, ujedno je i prva banka u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen međunarodni certifikat kvalitete ICERTIAS, rebrendiranje Banke i Grupe osvojilo je šest ‘Transform Awards Europe’ nagrada, a u međunarodnom izboru Addiko je proglašena najboljom bankom u Hrvatskoj u Poslovanju s građanstvom.

Povodom druge godišnjice poslovanja Addiko banka će s prigodnim poklonima nagraditi i 299 klijenata koji 11. srpnja također slave rođendan.