Gregor Potočar i Aleksandar Raić nove snage u Upravi Infobipa

Hrvatska IT kompanija Infobip ojačala je upravu s dva respektabilna imena. Gregor Potočar imenovan je potpredsjednikom za prihode, a Aleksandar Raić potpredsjednikom za transformaciju i ljudske resurse

165
Aleksandar Raić
Aleksandar Raić

Hrvatska IT kompanija Infobip ojačala je upravu s dva respektabilna imena. Gregor Potočar imenovan je potpredsjednikom za prihode, a Aleksandar Raić potpredsjednikom za transformaciju i ljudske resurse.

Aleksandar Raić će u Infobipu biti zadužen za povezivanje segmenata transformacije i ljudskih resursa, kao i daljnju internu digitalizaciju poslovnih procesa. Svoju profesionalnu karijeru dugu više od 20 godina započeo je u Plivi. Pet godina proveo je u Teva Europa kao Chief Information Officer (CIO) baziran u Nizozemskoj i Njemačkoj, nakon čega je bio odgovoran za brojne globalne integracije spajanih i akviziranih kompanija u globalnoj Tevi s uredom u Tel Avivu.

“Povezivanje segmenata transformacije i ljudskih resursa ključno je za uspješnu provedbu spajanja i integracija strateški akviziranih kompanija. Pred Infobipom je uzbudljivo razdoblje u kojemu očekujemo veliki rast broja ljudi unutar tvrtke kroz akvizicije i nova zapošljavanja, daljnje strukturiranje, kao i nastavak procesa digitalizacije na razini kompanije”, poručio je Raić, koji je nakon višegodišnje međunarodne karijere posljednje dvije godine proveo u Croatia osiguranju kao direktor programa uvođenja nove platforme za digitalnu transformaciju poslovanja.

Jačanje Infobipa u Sloveniji

Gregor Potočar

Prije dolaska u Infobip Potočar je svoju profesionalnu karijeru dugu više od 20 godina gradio u SKB banci, NiceLabelu i Microsoftu, a posljednje četiri godine proveo je u SAP-u gdje je obnašao dužnosti operativnog direktora (COO) za Istočnu Europu te izvršnog direktora SAP Slovenija. U Infobipu će biti odgovoran za kreiranje i izvršavanje strategija eksponencijalog rasta, a njegov dolazak potvrđuje i jačanje Infobipa u Sloveniji gdje tvrtka u idućoj godini planira zaposliti više od 20 stručnjaka različitih profila.

“Infobip se snažno priprema za nadolazeće razdoblje velikog rasta kompanije. Taj će period obilježiti i novi segmenti poslovanja, ali i izlazak na nova tržišta. Drago mi je što ću ovdje moći primjenjivati i povezivati vlastita znanja i iskustva koja sam stekao iz svijeta startupa i velikih globalnih korporacija”, izjavio je Potočar.

Obje pozicije predstavljaju strateške role za daljnju ekspanziju Infobipa i nastavak su niza jakih pojačanja ove godine. Prije osam mjeseci vodnjanskoj kompaniji u ulozi direktorice interne revizije i članice Uprave pridružila se Aurora Volarević, koja je sada preuzela funkciju potpredsjednice za korporativne poslove. Sredinom godine Infobipu se priključio i Andro Galinović, izvršni direktor za sigurnost informacijskih sustava.

>>Silvio Kutić: Infobip prirodno gravitira NYSE-u ili Nasdaqu

>>Mario Baburić prvi glavni financijski direktor Infobipa

>>Gregor Potočar regionalni šef SAP-ova odjela za Jugoistočnu Europu