Izabrano novo vodstvo HUP-Udruge malih i srednjih poduzetnika

Novi mandat na mjestu predsjednika dobio je Igor Škrgatić, vlasnik tvrtke BE-ON Savjetovanje. Za dopredsjenike su izabrani Manuela Šola, Petar Šimić, Mario Sekulić, Danko Sučević, Hrvoje Soldan i Ivan Senčar

44
Igor Škrgatić
Igor Skrgatic, direktor tvrtke BE-ON. Photo: Sandra Simunovic/PIXSELL

HUP-ova Udruga malih i srednjih poduzetnika izabrala je na Skupštini novo vodstvo. Novi mandat na mjestu predsjednika dobio je Igor Škrgatić, vlasnik tvrtke BE-ON Savjetovanje d.o.o. Za dopredsjenike su izabrani Manuela Šola (Komunikacijski laboratorij), Petar Šimić (Primacošped), Mario Sekulić (Pinero), Danko Sučević (Infokorp), Hrvoje Soldan (Asi Lab) i Ivan Senčar (Euro-Unit), priopćeno je iz HUP-a.

Igor Škrgatić prvi je put za predsjednika Udruge izabran na Izvanrednoj skupštini u lipnju prošle godine.Diplomirao je na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a obrazovanje nastavlja na postdiplomskom studiju Organizacija i management na Ekonomskom fakultetu. Posljednjih 15 godina karijere proveo je na odgovornim funkcijama u bankarstvu i financijama. Posjeduje licence Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga za obavljanje poslova investicijskog savjetnika, brokera i zastupnika u osiguranju.

U radu Hrvatske udruge poslodavaca sudjelovao je kao dopredsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika, predsjednik Koordinacije nebankarskih institucija na financijskom tržištu i predsjednik odnosno dopredsjednik Gospodarsko socijalnog vijeća Grada Zagreba.

HUP- Udruga malih i srednjih poduzetnika najveća je udruga od 30 granskih udruga koje djeluju unutar HUP-a, a mali i srednji poduzetnici čine više od 99 posto ukupnog broja poduzetnika, zapošljavaju gotovo tri četvrtine svih zaposlenih u poslovnim subjektima i generiraju tri petine ukupnog prihoda.

“Važnost malog i srednjeg poduzetništva u Hrvatskoj RH zaslužuje aktivnu udrugu koja će kvalitetno zastupati njihove interese unutar HUP-a, prema javnosti i svim ostalim dionicima, a ujedno raditi i na boljoj međusektorskoj suradnji i horizontalnoj komunikaciji između granskih udruga”, poručuju iz HUP-a.

Članovi Izvršnog odbora u narednom mandatu od dvije godine su: Boris Antunović (Tehnoekspert), Mira Hajdić (Elekta-C), Mario Sekulić (Pinero), Hrvoje Soldan (Asi Lab), Petar Šimić (Primacošped), Igor Škrgatić (Be-on savjetovanje), Manuela Šola (Komunikacijski laboratorij), Jasmina Cvetković (Aurora Colapis), Danko Sučević (Infokorp), Ivan Senčar (Euro-Unit), Sadmir Hošić (Bijela harmonija), Stjepan Pavlek Posavec (Koios savjetovanje), Davorin Štetner (Kreator TV), Silvano Vlačić (Vlastelini), Mislav Munivrana (Ekotaxi), Luka Vrga (Koleks), Mislav Sunar (Smartivo), Ivan Miloloža (Munja) i Ivan Varat (Nobilis Expo).