Za obnovu Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije 50 mil. kn

Uz Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije zgradu koriste Odjel za geografiju PMF-a i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, a organizacijski nositelj projekta je FKIT

103
Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije
Zgrada Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije [Izvor: FKIT]

U petak je u Zagrebu potpisan ugovor o početku građevinskih radova na cjelovitoj obnovi zgrade Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) vrijedan 50 milijuna kuna. Obnova se sufinancira sredstvima Fonda solidarnosti Europske unije.

Uz Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije zgradu koriste Odjel za geografiju PMF-a i Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, a organizacijski nositelj projekta je FKIT.

Obnova zgrade FKIT-a je prvi projekt obnove na Sveučilištu u Zagrebu, koje uključuje 34 sastavnice u gradu i okolici, i koje je u potresima u Zagrebu i Petrinji pretrpjelo značajna oštećenja.

Dvije godine nakon potresa počinje cjelovita obnova zgrade Fakulteta koja bi trebala završiti za godinu dana. Tijekom obnove korisnici će preseliti u zamjenske prostorije.

Nadležna tijela za Fond solidarnosti do sada su objavila 15 javnih poziva za sanaciju zagrebačkog potresa, zaprimila su 568 projektnih prijedloga i ugovorila 395 ugovora u vrijednosti 8,4 milijarde kuna.