Taxify od danas ima novo ime – Bolt

Bolt predstavlja dinamiku, brzinu i elektrificirano kretanje te u tom smislu savršeno predstavlja viziju tvrtke

44
Bolt Rikša

Taxify, vodeća europska platforma za prijevoz na zahtjev, promijenila je ime u Bolt, objavili su danas iz kompanije.

„Novo ime Bolt predstavlja brzo i jednostavno kretanje – upravo takvo bi iskustvo tijekom kretanja gradom trebalo biti, bez obzira radi li se o automobilu, skuteru ili javnom prijevozu. Uz to, naglašava naše vjerovanje da će budućnost prometa biti električna.“, izjavio je Markus Villig, osnivač i predsjednik Uprave Bolta.

Platformu usmjerenu na jednostavniji, brži i pouzdaniji urbani prijevoz Markus Villig pokrenuo je 2013. godine. Jedna je od najbrže rastućih platformi za prijevoz u Europi i Africi, s investitorima koji uključuju Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital te suosnivača uspješnog startupa TransferWise Taaveta Hinrikusa. Trenutno ima oko 25 milijuna korisnika u više od 30 zemalja diljem svijeta.

“Taxify je pokrenut prije pet godina kao dispečerska usluga za taksije s misijom da gradski prijevoz učini pristupačnijim i jeftinijim. Tijekom ostvarivanja napretka primijetili smo da smo počeli prerastati ono što je predstavljao naš brend, uključujući i ime. S obzirom na našu ambiciju i želju da riješimo probleme prijevoza na višoj razini, želimo da brend bude odraz budućnosti tvrtke, a ne njene prošlosti.“, kazao je Villig.

Tvrtka je htjela ime koje predstavlja brzu i pouzdanu mobilnost u širem kontekstu. Bolt (munja na hrvatskom) predstavlja dinamiku, brzinu i elektrificirano kretanje te u tom smislu savršeno predstavlja viziju tvrtke.

>>Europska platforma za dijeljenje prijevoza Taxify od danas u Zagrebu

Novi brend će u nadolazećim tjednima biti postepeno uveden na svim tržištima na kojima je prisutan. Vozači i putnici ne moraju preuzimati novu aplikaciju jer će se već instalirana aplikacija Taxify sama ažurirati na novu verziju – aplikaciju Bolt.