Crvena luka: U prvoj sezoni prodana četvrtina luksuznih vila i apartmana

Talijanski investitor kaže da hrvatska strana Jadrana ima mnogo potencijala za ulaganja u turizam i nekretnine

3332
Crvena luka

Crvena luka uvala je između Biograda na moru i Pakoštana, u kojoj se još šezdesetih godina prošlog stoljeća smjestilo istoimeno turističko naselje. Danas se u uvali nalazi luksuzno turističko naselje s hotelom, vilama i apartmanima kojim upravlja Crvena Luka Hotel & Resort u vlasništvu talijanske obitelji Prodi. Uz hotel sa 69 soba, smješteno je naselje s 97 vila i apartmana od kojih je 66 ponuđeno na prodaju.

Prodaja nekretnina počela je lani, a već u prvoj sezoni prodana je gotovo četvrtina nekretnina. Kupci su Austrijanci, Nijemci, Mađari, Česi, Slovaci, Ukrajinci, Hrvati iz dijaspore, ali interes iskazuju i domaći potencijalni kupci.

Riječ je o takozvanom mixed use konceptu, novom za Hrvatsku, ali već dugo poznatom u drugim mediteranskim zemljama poput Španjolske, Portugala ili Grčke, tumači Tatjana Tošić, konzultantica za marketing i prodaju rezidencija Crvene Luke i direktorica tvrtke Chic Resort ResidencesMixed use koncept kombinacija je hotelskog smještaja i takozvanog čistog vlasništva nad nekretninom. Vlasnici vila i apartmana mogu ih koristiti kada žele, a na raspolaganju su im i sve ostale usluge unutar resorta, od welnessa i spaa, restorana do održavanja i čišćenja, po povlaštenim cijenama. Usluge pokrivaju sve što bi vlasnicima nekretnina bilo na raspolaganju da su gosti u hotelu.

Također, mogu najaviti svoj dolazak i zatražiti da im se apartmani i vile urede, da im se nabavi hrana i piće ili neku sličnu uslugu. Dok boravi u naselju, vlasniku nekretnine na raspolaganju je i vez za brodicu.

Kada ne koriste nekretninu, vlasnici ju mogu iznajmiti i to po dva modela: samostalno ili iznajmljivanje mogu prepustiti tvrtki Crvena luka. U  drugom slučaju dobit se dijeli, uz odbitak troškova održavanja koji ovise o stvarno izvršenim uslugama.

Vlasništvo bez brige

“Jedna od velikih prednosti ovog modela je to što se kroz iznajmljivanje omogućava povrat investicije”, tumači Tatjana Tošić. “Osim toga, ove su nekretnine care free properties,  vlasnici ih koriste kada požele, a kada nisu tu znaju da netko brine o njima. Crvena luka upravlja naseljem i brine o održavanju svih nekretnina.”

Sve vile su u prvom redu do mora, a apartmani se nalaze u prvom ili drugom redu. Svi apartmani su površine 90 četvornih metara, s dvije spavaće sobe, a razlikuju  su po površini terase: kod onih u prizemlju je terasa malo veća. Cijene se kreću od 219.000 eura na više.

Vile također se nude se u tri verzije: s tri spavaće sobe, dva tipa vila po dvije spavaće sobe, najveća i najluksuznija Vila Zumbul ima četiri spavaće sobe. Cijene vila kreću se od 369 tisuća eura do 1,8 milijuna eura.

“Iznimno smo zadovoljni prvom prodajnom sezonom, a novi vlasnici bit će sjajni ambasadori onoga što nudimo, u svojoj sredini – među osobama s kojima dijele stil života. Crvena Luka je među rijetkim talijanskim investicijama u Hrvatsku, no aktualni nam projekt otkriva da istočna strana Jadrana ima mnogo potencijala za ulaganja u turizam i nekretnine“, istaknuo je Pier Paolo Prodi, direktor tvrtke Crvena Luka Hotel & Resort.

Borova šuma i pješčana plaža

Cijelo naselje nalazi se u borovoj šumi koja se prostire uz pješčanu uvalu. Uvala je večim dijelom plitka i pogodna za malu djecu. Obiteljski životni stil u resortu naglašen je i time što u njemu nema automobila pa djeca mogu slobodno trčkarati okolo. U resortu je naravno i dječje igralište.

>>Maškovića han: Kroz kamenu kapiju – u bajku

Kapacitet naselja je 550-600 gostiju, a nalazi se tridesetak kilometara od zadarske zračne luke. U blizini je, na najviše dva sata vožnje automobilom, nekoliko nacionalnih parkova: Krka, Plitvice i Paklenica. U blizini je i Park prirode Vransko jezero te Maškovića Han, monumentalni i reprezetativni spomenik islamske arhitekture iz 17. stoljeća, a preko puta uvale je otok Vrgada. U neposrednoj brzini je i četvrti nacionalni park – Kornati.