Croatia osiguranje i FER pokrenuli specijalistički studij INSURTECH

Cilj zajedničkog projekta Croatia osiguranja i FER-a je obrazovanje stručnjaka koji će nositi daljnji razvoj industrije u Hrvatskoj i regiji.

34
INSURTECH
CO i FER pokrenuli specijalistički studij INSURTECH

Kako bi spremno odgovorili na trend ubrzanog razvoja industrije osiguranja te osigurali još bolje razumijevanje i korištenje novih tehnologija u osigurateljnoj praksi, stručnjaci iz Croatia osiguranja i Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu osmislili su i pokrenuli specijalistički studij Proizvodi, digitalne inovacije i tehnologije u osiguranju – INSURTECH“.

Zagreb time postaje jedno od regionalnih i europskih središta za edukaciju o naprednim trendovima i tehnologiji u osiguranju.

Cilj ovog zajedničkog projekta Croatie osiguranja i FER-a je obrazovanje stručnjaka koji će nositi daljnji razvoj industrije u Hrvatskoj i regiji, jer globalno tržište osiguranja doživljava ubrzanu transformaciju u smjeru digitalnih poslovnih modela i novih vrsta proizvoda.

„Fakultet elektrotehnike i računarstva polaznicima specijalističkog studija „INSURTECH“ pruža mogućnost usvajanja analitičkih metoda, razumijevanja novih tehnologija te stjecanja upravljačkih vještina koje će im pomoći da postanu vodeći stručnjaci u području digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju. Stečena znanja i vještine usporediva su s međunarodno priznatim standardima u području digitalnih inovacija i tehnologija u osiguranju.”, kazao je dekan FER-a, prof. dr. sc. Gordan Gledec.

Obrazovanje stručnjaka za digitalne inovacije u osiguranju

Tehnologije kao što su telematika, internet stvari, big data, strojno učenje ili blockchain unapređuju odnos osiguravatelja prema korisnicima, povećavaju učinkovitost poslovnih procesa te omogućuju inovacije.

“Pokretanje ovog studija i suradnja s akademskom zajednicom pružit će nam nova znanja i kompetencije koji su temelj daljnjeg razvoja kompanije, ali i cijele industrije osiguranja“, poručio je Davor Tomašković, predsjednik Uprave CROATIA osiguranja.

“Croatia osiguranje predvodi transformaciju domaćeg i regionalnog tržišta te je ovo još jedan konkretan korak u ubrzavanju digitalizacije industrije. Naša je kompanija nedavno lansirala LAQO, prvo hrvatsko 100 posto digitalno osiguranje u čijem je razvoju primjena novih tehnologija omogućila da hrvatsko tržište dobije potpuno novo iskustvo osiguranja. Prve reakcije na proizvod su izvrsne te pokazuju želju hrvatskih potrošača za modernim proizvodima u osiguranju.”, kazao je Tomašković.

>>Croatia osiguranje ima novu aplikaciju za ugovaranje autoosiguranja

Očekuje se da će tehnologija u osiguranju dovesti do potpuno novih poslovnih modela, veće profitabilnosti i smanjenih operativnih troškova.

“Premda tehnologija često dominira procesom transformacije poslovnih modela, uspjeh u konačnici ovisi o ljudima. U suradnji s Prirodoslovno-matematičkim, Ekonomskim, Pravnim i Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, FER će studentima poslijediplomskog specijalističkog studija omogućiti da u svakodnevnom radu primjenjuju stečena znanja te kontinuirano unaprjeđuju cjelokupnu osigurateljnu industriju“, istaknuo je dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva.