Founder Institute: Doznajte kako poslovati na američkom tržištu

Nakon uvodnih izlaganja američkog veleposlanika Roberta Kohorst i osnivača tvrtke Repsly Marka Kovača, održat će se startup pitch event na kojem će se predstaviti tri hrvatska startupa koji žele započeti svoju ekspaniziju na tržištu SAD-a - SightRun, TrakBar i EXRey

71
Founder Institute

Hrvatska podružnica Founder Institutea, najvećeg svjetskog akceleracijskog programa za startupove, i Zagrebački inovacijski centar – ZICER 11. listopada u prostorima Tehnološkog parka Zagreb na Zagrebačkom velesajmu organiziraju poslovno događanje na kojem će poseban gost biti Robert Kohorst, veleposlanik Sjedinjenih Američkih Država u Republici Hrvatskoj.

Veleposlanik Kohorst govorit će o poduzetništvu i poslovanju na američkom tržištu. Kohorst je doktor pravnih znanosti, a svoja poduzetnička iskustva u području financija i nekretnina počeo je stjecati kao osnivač i predsjednik društva Everest Properties u Pasadeni, Kalifornija. Tijekom bogate poduzetničke karijere bio je osnivač i izvršni direktor niza uspješnih kompanija.

Naredni govornik bit će Marko Kovač, mentor u Founder Instituteu te osnivač i član Uprave tvrtke Repsly. Repsly je hrvatski startup osnovan 2010. koji je prerastao u globalnu kompaniju upravo zahvaljući uspješnom poslovanju na američkom tržištu. Repslyjeva B2B rješenja za upravljanje prodajom danas koristi više od tisuću kompanija u 80 zemalja svijeta.

Tri startupa traže put na američko tržište

Nakon uvodnih izlaganja održat će se startup pitch event na kojem će se publici predstaviti tri hrvatska startupa koji žele započeti svoju ekspaniziju na tržištu Sjedinjenih Američkih Država.

SightRun je startup Alumni programa Founder Instiuta Hrvatska i Startup Factoryja Zagreb, koji je razvio mobilnu platformu za turističko trčanje koja je danas prisutna u sedam  hrvatskih gradova, te Muenchenu i Grazu.

TrakBar je Alumni Startup Factoryja Zagreb koji je razvio BI software za upravljanja poslovanjem barova i restorana. U pilot primjeni je u više od sto kafića i restorana u Hrvatskoj.

EXRey (ranije Beyond Seen Screen) je startup koji je razvio rješenje za pretvaranje pasivnih TV i video sadržaja u interaktivne uz korištenje mobilnih telefona. Riječ je o “Shazamu za video sadržaje”.

Prezentirane strategije izlaska na američko tržište ocjenjivat će stručni žiri, ali i publika u dvorani. U žiriju će biti veleposlanik Robert Kohorst, direktor ZICER-a Frane Šesnić, Marko Kovač i Michael Glazer.

Ulaz je slobodan uz prethodnu registraciju.