Kafići s ‘kavom za van’ ostvarili 5 do 10 posto uobičajenog prometa

Vjerujem da će, kako idemo prema toplijim vremenima, više objekata otvarati te prozorčiće i nadamo se da će se otvoriti terase, iako je naš stav da treba otvoriti unutarnje prostore i terase zajedno, rekla je predsjednica udruge ugostitelja Jelena Tabak

16

Prema procjenama Nacionalne udruge ugostitelja kafići kojima je od početka ovog tjedna omogućena prodaja kave za van u ovom tjednu ostvarili su pet do deset posto uobičajenog prometa. Ugostitelji se nadaju da će uskoro moći otvoriti terase.

U Rijeci radi otprilike tek svaki treći kafić, rekao je riječki ugostitelj i potpredsjednik Nacionalne udruge ugostitelja Vedrana Jakominić. U Splitu je također otvoreno tek 30  posto kafića.

Neki su kafići posegnuli za akcijskim cijenama pa kavu za van nude po popularnih šest kuna. Mnogi su morali uložiti i u ambalažu za van, a osim toga, kava se na automatima na raznim mjestima i dalje može dobiti već za tri-četiri kune, piše Večernji list.

“Nisu otvoreni svi objekti, ali lagano se počelo raditi. Ostvaren je dobar efekt kako bi popustio pritisak, da ljudi osjete da će se početi ponovo raditi. To smo tražili još 1. veljače. Nismo pd toga očekivali neke velike financijske priljeve. Prodajom kave to ni ne možete ostvariti. To je više psihološki učinak”, rekla je pak predsjednica Nacionalne udruge ugostitelja Jelena Tabak za Hrvatski radio.

“Vjerujem da će, kako idemo prema toplijim vremenima, više objekata otvarati te prozorčiće i nadamo se da će se otvoriti terase, iako moram naglasiti da je stav Udruge da treba otvoriti unutarnje prostore i terase zajedno ako se odrede epidemiološke mjere”, poručila je Tabak.