Steer

Norveški startup Steer AS lansirao je novu tehnologiju za upravljanje građevinskom opremom koja se temelji na oblaku. Sustav kontrolira strojeve putem ekrana osjetljivog na dodir i videozapisa visoke rezolucije s niskom latencijom.

Steer navodi da njegova tehnologija omogućuje da istim strojem upravlja troje radnika u različitim smjenama, odnosno u tri različite vremenske zone. Time se omogućuje povećanje proizvodnje na punu 24-satnu smjenu.

Tehnologija koja također omogućuje poluautonomno upravljanje građevinskim strojevima razvijena je kako bi povećala proizvodne kapacitete uz minimiziranje rizika uklanjanjem operatera iz opasnih operacija i okruženja.

>>PlanRadar – aplikacija koja smanjuje troškove i povećava efikasnost na gradilištima

Steer navodi da je tehnologija kontinuirano testirana na različitim vrstama građevinskih strojeva kao dio pilot projekata za kupce poput Statnetta, Orica Explosivesa i norveških oružanih snaga.

>>Tehnološki trendovi u građevinarstvu: Dronovi i autonomni strojevi najprihvaćeniji

>>Građevinski sektor: Spora digitalizacija guši produktivnost

“Uspješno smo nadogradili i uspostavili daljinsko upravljanje nad strojevima kao što su bageri, buldožeri i traktori koje, između ostalih, proizvode Caterpillar, Volvo i John Deere”, rekao je Lars Tronsmoen, voditelj razvoja u norveškoj tvrtki.


Sadržaj omogućila Addiko banka