Dvomilijuntni putnik Croatia Airlinesa u 2018. godini na letu za Split

Croatia Airlines ove godine planira prevesti više od 2,200.000 putnika, najviše od početka komercijalnog letenja 1991. godine.

68
Dvomilijuntni putnik Croatia Airlinesa
Prigodna svečanost u splitskoj zračnoj luci

Croatia Airlines, hrvatski nacionalni avioprijevoznik i član udruge Star Alliance zabilježio je dvomilijuntog putnika u ovoj godini. Ovogodišnji jubilarni putnik, gđa Olinka Gašparović, zabilježen je 20. studenoga u prijepodnevnim satima na letu OU4439 iz Münchena u Split.

Na prigodnoj svečanosti u splitskoj zračnoj luci, koja je održana nakon slijetanja zrakoplova, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa Boris Kolka darovao je sretnu putnicu Olinku Gašparović s dvije besplatne povratne zrakoplovne karte u poslovnoj klasi za jedno od međunarodnih odredišta Croatia Airlinesa, a dodatnu nagradio uručio je i Ante Teklić, pomoćnik direktora Zračne luke Split.

Dvomilijuntni putnik 16 dana ranije nego u 2017.

“Dvomilijuntni putnik Croatia Airlinesa ove je godine zabilježen 16 dana prije nego u 2017. godini, kada smo prvi put u povijesti tvrtke prevezli više od dva milijuna putnika tijekom jedne godine. U 2018. godini u našim se zrakoplovima ukupno očekuje više od 2,200.000 putnika, odnosno najveći broj putnika na godišnjoj razini od početka komercijalnog letenja 1991. godine” izjavio je Boris Kolka, direktor prodaje i marketinga Croatia Airlinesa.

Ante Teklić, pomoćnik direktora Zračne luke Split, nadodao je: “Drago nam je da hrvatski nacionalni prijevoznik dočekuje dvomilijuntnog putnika na letu za Split, u godini u kojoj Zračna luka Split prvi put u povijesti bilježi promet veći od 3,000.000 putnika. Vesele nas dobri rezultati Croatia Airlinesa u ovoj godini, kao jedne od najznačajnijih zrakoplovnih kompanija koje slijeću u Zračnu luku Split, ponajprije što ostvaruje cijelogodišnje letenje i tako povezuje Split i Dalmaciju s ostatkom svijeta.”

U razdoblju od početka godine do danas Croatia Airlines bilježi rast putničkog prometa od 3 posto, a u tom je razdoblju u zrakoplovima prevezeno oko 52.000 putnika više nego u istom razdoblju lani.  Podsjećamo, u svibnju ove godine u zrakoplovima tvrtke prevezeno je gotovo 214.000 putnika, što je rekordan broj putnika u svibnju u povijesti tvrtke.

Flota hrvatskoga nacionalnog prijevoznika sastoji se od 12 zrakoplova: četiri Airbusa 319 (kapacitet 144 sjedala), dva Airbusa 320 (kapacitet 174 sjedala) i šest turboprop zrakoplova Dash 8-Q400 (kapacitet 76 sjedala)