PwC razvio alat za reviziju poslovanja kriptovalutama

PwC trenutno ovaj alat može koristiti za pružanje revizijskih usluga klijentima koji transakcije obavljaju u Bitcoinu, Bitcoin Cashu, Bitcoin Goldu, Bitcoin Diamondu, LiteCoinu, Ethereumu, ERC20 - OAX tokenu i Rippleu (XRP

61
alat za reviziju poslovanja kriptovalutama

PwC je svom paketu revizijskih alata pridodao alat Halo za reviziju poslovnih subjekata koji se bave kriptovalutama. Alat je namijenjen klijentima koji posjeduju kriptovalute ili obavljaju transakcije s njima.

U okruženju u kojem su se čvrste kontrole pokazale učinkovitima na području cjelokupne aktivnosti poslovnog subjekta koji se bavi kriptovalutama, PwC-ov alat za reviziju poslovanja kriptovalutama Halo može:

  1. osigurati neovisne, materijalne dokaze o “uparivanju privatnog ključa s javnom adresom“ što predstavlja jedan od dijelova potrebnih za uspostavljanje vlasništva nad kriptovalutom
  2. na siguran način ispitati blockchain tehnologiju za samostalno i pouzdano prikupljanje potkrjepljujućih informacija o transakcijama i stanjima blockchaina.

>>Nema kriptovaluta bez blockchaina, ni blockchaina bez kriptovaluta

PwC je svoj novi alat za reviziju poslovanja s kriptovalutama već počeo koristiti. Surađuju i s tvrtkama kojima nije revizor, kako bi im pomogao iskoristiti nove prilike i riješiti izazove blockchain tehnologije i kriptovaluta, uključujući i pomoć u provedbi procesa i kontrola koje će im biti potrebne za dobivanje izvješća revizora.

>>Relja Marković: Virtualna poslovnica ima rezultate kao 6 do 7 fizičkih

PwC: Pratimo tehnološke promjene na tržištu

Kontrolno okruženje PwC-ovog klijenta, a u ovoj fazi i opseg tokena kojeg podržava softver Halo, značajno utječu na PwC-ovu sposobnost obavljanja revizije poslovnog subjekta koji se bavi kriptovalutama. Ova razmatranja bit će također ključna prilikom odlučivanja može li PwC prihvatiti određeni revizijski angažman.

PwC trenutno ovaj alat može koristiti za pružanje revizijskih usluga klijentima koji transakcije obavljaju u Bitcoinu, Bitcoin Cashu, Bitcoin Goldu, Bitcoin Diamondu, LiteCoinu, Ethereumu, ERC20 – OAX tokenu i Rippleu (XRP).

>>J. P. Morgan pokreće vlastitu kriptovalutu kako bi transformirao platni promet

“Kako se tvrtke i dalje digitaliziraju, važno je da mi kao revizori pratimo tehnološke promjene na tržištu, da i dalje razvijamo revizijske alate koji zadovoljavaju potrebe novih tehnologija i služe zahtjevima naših dionika koje se stalno mijenjaju i razvijaju“, rekao je James Chalmers, globalni voditelj usluga revizije i računovodstvenog savjetovanja.