Tri pogreške koje treba izbjeći kada odgovarate na pitanje o karijeri

Kandidati obično na ovo pitanje nemaju pripremljen odgovor jer pretpostavljaju da je dovoljno jednostavno ispričati ono što su napisali u životopisu, No, menadžeri ljudskih resursa žele čuti od vas mnogo više od onoga što su već saznali iz životopisa

168
pitanje o karijeri
[Photo by Andrea Piacquadio from Pexels]

Na Googleu uvijek možete pronaći popis “najčešćih pitanja za razgovor za posao”.
Ali ono na koje biste uvijek trebali biti spremni odgovoriti je “Recite mi nešto o tome što ste do sada radili?”

Možda zvuči kao lako pitanje, ali mnogi kandidati se upravo na njemu spotaknu.

Pitanje o karijeri je lukavo iz mnogo razloga. Kandidati obično nemaju pripremljen odgovor jer pretpostavljaju da je dovoljno jednostavno izrecitirati ono što su napisali u životopisu. No, menadžeri ljudskih resursa žele čuti od vas mnogo više od onoga što su već saznali iz životopisa.

Također, ovo pitanje obično postavljaju na samom početku intervjua, pa kandidati koji ne daju impresivan odgovor propuštaju priliku ostaviti dobar prvi dojam.

U nastavku možete saznati više o tri neugodne pogreške koje biste trebali izbjegavati kada odgovarate na pitanje o karijeri.

Ne navodite dobre primjere ili ih uopće ne navodite

Vaš životopis će usmjeriti intervju, ali na vama je da osnovne podatke nadopunite snažnim i uvjerljivim primjerima.

Loše je nemati primjere (što bi osobu koja vas intervjuira moglo dovesti u nedoumicu jeste li u svom životopisu bili iskreni), ali jednako je loše imati slabe primjere.

Recimo da je jedna od vaših uloga bila viši voditelj projekta. Trebali biste spomenuti ključne trenutke projekata na koje ste bili najponosniji. Osrednji odgovor bio bi: “Vodio sam [naziv projekta] od početka do kraja, U timu je bilo [broj članova tima]. Bilo je vrlo uspješno.”

Da biste zaista impresionirali svog sugovornika, navedite detalje. Na primjer, po čemu je projekt jedinstven, poseban; kako je nastala ideja; kakvi su rezultati i kako vještine koje ste naučili mogu dodati vrijednost tvrtki.

Prečesto koristite “mi”

Dobro je biti timski igrač i podijeliti zasluge tamo gdje je to potrebno, ali pretjerana upotreba zamjenice “mi” može ostaviti dojam da nemate dovoljno samopouzdanja i da sumnjate u svoje sposobnosti.

Menadžeri za ljudske resurse žele čuti više o vašim postignućima, a ne onome što je ostvario vaš tim. Kada kažete “radili smo na ovome” ili “uspjeli smo ostvariti taj cilj”, govorite vrlo malo o vrijednostima koje možete ponuditi.

Umjesto toga, pokušajte reći: “Kad sam bio [uloga] u [ime tvrtke], moj rad na projektu [ime projekta] pridonio je da tvrtka [ostvareni rezultat]”.
Zapamtite, to je vaš intervju, očekuje se da govorite o sebi. Tržište rada je konkurentno I zato se nemojte bojati hvaliti samog sebe.

Previše govorite

Uvijek izbjegavajte pretjerana objašnjavanja i preduge, vrlo složene rečenice. Mnogi kandidati se u tome zapletu i na kraju završe u besmislenom mambo-jumbo objašnjavanju. Nemojte zazirati od toga da si uzmete malo vremena kako biste razmislili što ćete reći.

Koristan trik je da zamislite kako odgovarate na pitanje: “Zašto bismo vas trebali zaposliti?”

Imajte na umu da bi vaši odgovori trebali biti uvjerljivi, sažeti i sadržajni. Ako znate da ste prirodno skloni puno pričati, zapišite prije intervjua što planirate reći – koristeći što manje riječi i rečenica – a zatim vježbajte izgovarajući to naglas.