Fil Rouge Capital uložio 250 tisuća eura u OmoLab

Ovu investiciju OmoLab će iskoristiti za optimizaciju postojećih i snažniji razvoj novih Omoguru alata, inovativnih asistivnih rješenja za osobe s teškoćama čitanja, i širenje na tržišta engleskog, francuskog i španjolskog govornog područja

45
OmoLab
Šetar Reić, osnivač i izvršni direktor OmoLaba [Izvor: ZICER]

OmoLab, tvrtka za razvoj inovativnih asistivnih rješenja za osobe s teškoćama čitanja, osigurala je 250.000 eura seed investicije od fonda rizičnog kapitala Fil Rouge Capital s ciljem daljnjeg razvoja alata koji nude najbolje okružje za čitanje i učenje djeci i odraslima s različitim teškoćama.

OmoLab je pokrenut početkom 2019. godine, a njihovi proizvodi poput OmoType font sustava, Omoguru mobilne aplikacije i Omoguru Widgeta imaju više od 20.000 što individualnih što institucionalnih korisnika. Ovu investiciju OmoLab će iskoristiti za optimizaciju postojećih i snažniji razvoj novih Omoguru alata i širenje na tržišta engleskog, francuskog i španjolskog govornog područja.

>>OmoLab uz pomoć fondova EU pripremio izlaz na strana tržišta

Omoguru alati bazirani su na istraživanjima i testiranjima te razvijani usko surađujući s fakultetima i stručnjacima različitih profila, kako bi kreirali što ugodnije okruženje za čitanje i učenje te pristup digitalnim sadržajima općenito.

Omoguru aplikacija ima 16.000 korisnika iz cijelog svijeta koji su pročitali više od 350.000 stranica različitog sadržaja. OmoType font sustav koriste deseci škola i drugih učilišta uključujući i nedavno redizajnirani sustav e-Građani, a Omoguru Widget olakšava pristup sadržaju na više od 100 web stranica.

Razvoj i širenje na nova tržišta

“Ova investicija značajan je vjetar u leđa. Podrška ekipe iz Fil Rougea bitno će nam olakšati razvoj i širenje na druga tržišta”, rekao je Petar Reić, osnivač i izvršni direltor OmoLaba.

Omoguru alati nude podršku u čitanju i učenju svima, posebno učenicima i studentima s disleksijom, teškoćama s pažnjom i drugim problemima s čitanjem. S druge strane olakšavaju roditeljima, učiteljima i logopedima suradnju, monitoring napretka i podršku.

>>Osobe s disleksijom posjeduju vještine budućnosti

Poslovnim subjektima i institucijama Omoguru rješenja čine pristupačnim web stranice i drugi digitalni sadržaj korisnicima s različitim teškoćama čitanja. Ona pružaju kontrolu nad iskustvom čitanja tako da se prikaz teksta u potpunosti može prilagoditi individualnim potrebama svakog korisnika, kako bi poboljšali brzinu čitanja, točnost, tečnost i razumijevanje pročitanog.

“Dugoročna vizija OmoLaba je da bude prvi izbor za rješenja iz domene digitalne pristupačnosti na području Europske Unije, pa i šire. Vjerujemo da je Fil Rouge Capital partner koji nam može pomoći da to ostvarimo”, dodao je Reić.

“Vizija pomoći učenicima i studentima s disleksijom, poteškoćama u pažnji i ostalim problemima s čitanjem privukla nas je u OmoLabov tim. Pokazali su zrelost i snagu potrebnu u svijetu pokretanja i širenja, što je potvrdilo da su naša rana razmišljanja o ulaganju bila ispravna. Jako smo sretni što smo ulagači u OmoLab, ovaj tim ima snage promijeniti svijet”, rekao je Stevica Kuharski, Fil Rouge Capital Principal.

>>Splitski startup kreće na američko tržište

>>OmoLab testira e-Školu kako bi sadržaj bio pristupačan osobama s teškoćama

>>Hrvatski startup finalist natječaja za digitalne edukativne inovacije u Španjolskoj