Ako vjerujete u svoju ideju, prijavite se na Moj Zaba Start

Prijave na natječaj otvorene su do 12. lipnja u podne. U svakoj od tri kategorije - poduzetništvo, kultura i znanost te društvo - tri najbolja rada dobit će nagrade od 120.000, 100.000. i 80.000 kuna, a dodijelit će se i posebna nagrada publike u iznosu od 30.000 kuna

370
Moj Zaba Start
Predsjednik Uprave Zagrebačka banke Miljanko Živaljić s dobitnicima prethodnih natječaja: Kata Barišić (Zagreb Time Travel), Marina Pavić (Viteško alkarsko društvo) i Nataša Vrhovec (Karavan orkestar/Crveni nosevi))

Zagrebačka banka predstavila je peto izdanje projekta Moj Zaba Start kroz koji nagrađuje inovativne ideje i projekte u tri različita područja – poduzetništvu, kulturi i znanosti te društvu. Kroz tri istoimena natječaja Zaba će tako i ove godine dodijeliti potpore ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna, ali i omogućiti edukacije te promociju najboljih.

Svi koji spremaju inovativan projekt, koji ima i potencijalnu tržišnu vrijednost, mogu se prijaviti na natječaj do 12. lipnja 2018. u podne.

Natječaj Poduzetništvo namijenjen je projektima koji uključuju primjenu novih tehnologija, razvoj novih proizvoda i usluga te inovacije.

>>Balmaris – ekološka tehnologija za obradu balastnih voda

Natječaj Kultura i znanost namijenjen je projektima koji uključuju nezavisnu kulturnu scenu, znanstvene i istraživačke projekte ili primjenu novih medija i tehnologija u znanosti, kulturi i umjetnosti.

Natječaj Društvo namijenjen je projektima koji uključuju unaprjeđenje svakodnevnog života u zajednici, podršku invalidima i osobama s posebnim potrebama, podršku razvoju mladih te kvaliteti života starijih osoba.

Nakon završetka prijava, stručna komisija ocijenit će prijavljene radove te će 20. rujna biti objavljeni finalisti natječaja. U svakoj kategoriji komisija će izabrati po tri najbolja rada koji će dobiti nagradu od 120.000, 100.000. i 80.000 kuna. U svakoj kategoriji dodijelit će se i posebna nagrada publike u iznosu od 30.000 kuna.

“Osim naše temeljne uloge kao financijske institucije, stalno smo usmjereni na kreaciju novih ideja kojima podržavamo izvrsnost, prosperitet i transformaciju društva u kojem poslujemo. U okviru programa Moj Zaba Start potičemo realizaciju inovativnih poduzetničkih ideja i ostvarivanje daljnjih dostignuća u području znanosti, kulture i društvene odgovornosti”, rekao je Miljenko Živaljić, predsjednik Uprave Zagrebačke banke prilikom predstavljanja projekta, u utorak u zagrebačkoj Gradskoj štedionici.

“Dosadašnji ciklusi ostvarili su izuzetne rezultate te vas u ime Uprave Zagrebačke banke pozivam da u programu aktivno sudjelujete i veselim se svakom koraku koji ćemo napraviti zajedno“, dodao je Živaljić.

Moj Zaba Start – prilika za brušenje poduzetničke ideje

“Prije prijave na natječaj Moj Zaba Start pokrenuli smo pilot projekt Karavan orkestar. Vjerovali smo u njega i prijavili smo se na natječaj. Nagrada nam je dala snažan vjetar u leđa kada nam je to trebalo”, rekla je Nataša Vrhovec iz udruge Crveni nosevi klaunovi-doktori koja je lani dobila prvu nagradu u kategoriji društvenih projekata.

Karavan orkestar je predstava u kojoj tri klauna dolaze ispred osmero djece s teškoćama u razvoju i glazbom ih potiču njihove osjećaje, osjet, sluh, dodir.

Vrhovec je posebno istaknula edukaciju koju su dobili prije finalnog predstavljana. “Pozivam sve one koji nisu vješti u izradi poslovnih projekata i projektne dokumentacije da se prijave jer ovaj natječaj nudi priliku da izbrusite i iskristalizirate svoju poduzetničku ideju.”

Kata Barišić: Budite hrabri i prijavite se

Kata Barišić lani je osvojila prvu nagradu u poduzetničkoj kategoriji za projekt Zagreb Time Travel. Bio je to drugi pokušaj – 2013. projekt je ušao među finalsite, ali nije nagrađen. “Ako imate ideju u koju vjerujete, koja vas drži budne noćima, budite hrabri, prijavite se i uspjeh će sigurno slijediti”, poručila je Kata.

>>Web aplikacija Pametnica potiče kreativnost i razmišljanje kod djece

“Za sudjelovanje u natječaju smo se odlučili kako bismo pokrili dio vlastitih sredstava za nabavku dva LED ekrana. S obzirom na ograničene kapacitete alkarskog trkališta, došli smo na ideju da nabavimo LED ekrane kako bismo svim pristiglim turistima u naš grad omogućili da na kvalitetnim lokacijama mogu gledati Alku. Primjenom moderne tehnologija digitalizirat će se nematerijalna kulturna baština”, rekla je Marina Pavić iz Viteškog alkarskog društva. Projekt je lani dobio drugu nagradu u kategoriji Kulture i znanosti, a ekrani bi trebali biti u fukciji za ovogodišnju Alku.

U sklopu projekta Moj Zaba Start bit će organizirane i tematske radionice diljem Hrvatske kako bi zainteresiranima u tim gradovima omogućili da se što bolje prezentiraju i pripreme za ovaj projekt.

Uvjete natječaja te prijavu možete potražiti na web stranici www.mojzabastart.hr.