Prijave za Startup Factory otvorene još dva dana – najboljim startupovima 800.000 kn!

Pet najboljih startupova osvojit će po 160.000 kn bespovratnih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta dodatnih 60.000 kn. Prijave su otovrene do srijede, 12. rujna, u ponoć.

109
prijave za Startup Factory

Želite u kratkom roku razviti svoje inovativno rješenje i pripremiti se za poslovne uspjehe? Grad Zagreb i Zagrebački inovacijski centar vas pozivaju – prijavite se na Startup Factory predakceleracijski program i osigurajte si intenzivnu edukaciju, vrhunske mentore, poticajnu infrastrukturu i networking.

Pet najboljih startupova osvojit će po 160.000 kn bespovratnih sredstava, a najbolji pitch Zagreb Connecta dodatnih 60.000 kn. Prijaviti se možete do srijede, 12. rujna, u ponoć, na web stranici startupfactory.zicer.hr

Pobjednici Startup Fectoryja ove će godine biti izabrani i proglašeni 5. prosinca na velikoj startup konferenciji Zagreb Connect.

Tko se može prijaviti na Startup Factory?

Prijaviti se mogu timovi ili startupovi registrirani u posljednjih 12 mjeseci koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju 3 do 5 punoljetnih članova komplementarnih znanja. Prihvatljive su one prijave koje koristeći informacijsko-komunikacijsku tehnologiju (ICT) ili ključne razvojne tehnologije (KET) svojom inovativnošću pridonose realizaciji područja definiranih Strategijom pametne specijalizacije Republike Hrvatske (S3).

Osim zdravlja i kvalitete života, energije i održivog okoliša, prometa i mobilnosti, sigurnosti te hrane i bio-ekonomije, u obzir ulaze i projekti koji razvijaju turizam, obrazovanje, lifestyle i fintech.

>>Startup Factory: Prijavite se i započnite svoj startup izazov!

Najboljim startupovima 800.000 kn!

“U vrlo uspješnom predakceleracijskom programu Startup Factory, kojeg smo pokrenuli prije tri godine, do sada je sudjelovao 21 startup. Od toga je njih 11 dobilo i potrebna početna financijska sredstva dodijeljena u sklopu programa kao pre-seed investiciju. Ove godine smo osigurali još veći fond koji ukupno iznosi 800.000 kuna, a bit će dodijeljen najboljim startupovima iz predakceleracijskog programa u sklopu finalne konferencije Zagreb Connect. Kroz program osiguravamo vrhunske međunarodne i domaće mentore, intenzivan osmotjedni akceleracijski program koji ima za cilj razvoj inovativne ideje do njene tržišne održivosti. Pozivam sve one koji imaju inovativnu poduzetničku ideju da okupe tim i prijave se na Startup Factory kako bi akcelerirali svoju inovativnu ideju do globalnog tržišta”- kaže Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator predakceleracijskog programa Startup Factory.

>>Proglašeni pobjednici programa Startup Factory Zagreb 2017

Novost: Sinergija Zagreb Connecta i Startup Factoryja

“Kroz konferenciju Zagreb Connect, koju ove godine organiziramo po peti puta, startupovima pružamo mogućnost da svoje ideje i projekte predstave pred investitorima, ulagačkim institucijama i poslovnim anđelima. Novost je što ove godine direktno povezujemo naše najznačajnije startup projekte, Startup Factory i Zagreb Connect. Kroz intenzivan osmotjedni Startup Factory program timovi će razviti svoja inovativna rješenja koja će 5. prosinca predstaviti na Zagreb Connectu. Za pet najboljih timova osigurali smo 160.000 kn bespovratnih sredstava, a najbolji pitch konferencije osvojit će dodatnih 60.000 kn. Pozivam vas da se prijavite i sigurnim koracima, poput naših dosadašnjih Startup Factory i Zagreb Connect sudionika krenete u poduzetničke vode!” – izjavila je Mirka Jozić, pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša.

Što je Startup Factory?

Startup Factory je prvi javno financirani predakceleracijski no equity program na području grada Zagreba. Prije tri godine pokrenuli su ga Grad Zagreb i Zagrebački inovacijski centar (ZICER) sa ciljem osnaživanja ekosustava za razvoj startup poduzetništva. Program pomaže startupovima na putu ka monetiziranju poslovnih ideja. Olakšava im poslovanje u fazi razvoja inovativnih proizvoda te širenja poslovanja na postojeća i nova tržišta, pružajući intenzivnu edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku.

Pobjednici Startup Factory Zagreb 2017

DIVAN – besplatni servis za pregled društvenih događanja u gradu Zagrebu.

FLOW – inovativni sustav koji regulira promet u gradu putem senzora postavljenih na raskrižjima prikuplja podatke o broju vozila i putem hardverskog modula šalje na cloud platformu.

HUBBIG – Digitalna platforma za intermodalni prijevoz tereta koja povezuje prijevoznike s njihovim krajnjim korisnicima.

MODULOS – predstavlja novi pristup dizajnu i proizvodnji namještaja uz potpuno nov koncept radne površine. Osnovna ideja je ekološka održivost i davanje trajne vrijednosti vlasniku.

PICKUP SOLUTIONS – rješenje za unaprjeđenje korisničkog iskustva te optimizaciju poslovanja trgovina namirnicama.

TRAKBAR – pametna poslovna inteligencija namijenjena malim i srednjim barovima i restoranima kojima pomaže pri svakodnevnom odlučivanju, štedeći im pritom vrijeme i novac.