ZICER-ovi stanari među najboljim hrvatskim startupovima za 2019. godinu

Među najperspektivnijim hrvatskim startupovima po izboru eEU-Startups.com, vodeće online publikacije fokusirane na europsku startup zajednicu, ZICER-ovi su stanari Beyond Seen Screen, HUBBIG i TalentLyft te startup Amodo, pobjednik Zagreb Connecta 2015

90
ZICER-ovi stanari

EU-Startups.com, vodeća online publikacija fokusirana na europsku startup zajednicu koja za cilj ima razvoj i jačanje startup poduzetništva, objavila je listu hrvatskih startupova s respektabilnim potencijalom. Među istaknutom desetoricom su i stanari Zagrebačkog inovacijskog centra.

Nakon ulaska u Europsku uniju 2013. hrvatska startup scena se budi i razvija inovacije u područjima medija, turizma, prehrambene tehnologije i robotike, navodi EU-Startups.com. Usprkos mnogim preprekama sve je više onih koji se razvijaju na domaćem terenu i time jačaju hrvatski startup ekosustav.

U društvu najperspektivnijih hrvatskih startupova za 2019. godinu su ZICER-ovi stanari Beyond Seen ScreenHUBBIG i TalentLyft te startup Amodo, pobjednik Zagreb Connecta 2015., čiji su stručnjaci ujedno i mentori u ZICER-u. Na listi se također nalaze   Agrivi, GammaChef, Gideon Brothers, Mediatoolkit, Pointers Travel i Rentlio.

Međunarodna potvrda kvalitete i potencijala

“Čestitam svima koji se nalaze na ovoj prestižnoj listi. Velika mi je čast što s većinom intenzivno surađujemo. Prepoznati su neki od ZICER-ovih sadašnjih korisnika koji se nalaze u programu inkubacije, a ima i onih koji su prošli ZICER-ov Startup Factory akcelerator. U jedan startup smo i investirali kroz dodjelu konvertibilnih zajmova. S nekima već imamo ostvarene mentorske i partnerske suradnje. Drago mi je što smo i na ovaj način dobili međunarodnu potvrdu njihove kvalitete i potencijala. To još jednom potvrđuje važnost podrške koju Grad Zagreb posredstvom Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša i ZICER-a daje razvoju startup zajednice te ispravnost kriterija selekcije koje smo postavili pred ZICER-ove startupove”, rekao je Frane Šesnić, direktor Zagrebačkog inovacijskog centra, komentirajući objavljenu listu.

“Mi volimo sva priznanja našeg rada i ona nam puno znače. Biti prepoznat kao jedan od vodećih startupova u Hrvatskoj velika je stvar. Zahvalni smo svima koji stoje iza nas. ZICER-u nam je otvorio vidike i širu sliku u startup svijetu. S podrškom kroz konvertibilni zajam, ZICER nije samo mjesto gdje radimo, nego i partner u priči koja će doseći velike visine”, rekao je Miroslav Zarić, direktor i suosnivač Beyond Seen Screena, startupa inkubiranog u ZICER-u. Beyond Seen Screen ujedno je i jedan od prvih korisnika zagrebačkih konvertibilnih zajmova.

>>ZICER i Zagreb pokrenuli novi program financiranja startupa