Tvrtka Maidea jedna je od sedam hrvatskih kompanija koje će ove godine sudjelovati na  CeBIT-u, najvećem sajmu informacijskih i telekomunikacijskih tehnologija. Maidei je ovo prvo sudjelovanje na prestižnom sajmu, a svoje prisustvo osigurala je uz financijsku potporu Europskih fondova i projekta Ministarstva gospodarstva “Internacionalizacija poslovanja malih i srednjih poduzeća”.

Maidea je svoje prisustvo na CeBIT-u usmjerila na predstavljanje triju grupa rješenja. To su ServiceApp, cjelovito softversko rješenje za upravljanje postprodajom, primarno namijenjeno srednjim i velikim tvrtkama. Drugu grupu čine rješenja utemeljena na StoreApp platformi za online trgovinu. Treću grupa su rješenja po narudžbi, tzv. custom development rješenja.

Riječ je o visokokvalitetnim inovativnim i multifunkcionalnim softverskim rješenjima koja se zbog prilagođene arhitekture mogu implementirati, integrirati i koristiti u svim poslovnim okruženjima, ističe Matija Matijevac, osnivač i član Uprave Maidee.

Maidea je od samog početka svoje poslovanje fokusirala na upravljanju IT uslugama na temeljima projektno orijentirane metodologije, dok tim tvrtke koristi ITSM (IT Service Management), ISO 9001 i ISO 27001 certifikate i standarde u upravljanju kvalitetom, procesom razvoja te sigurnošću isporučenih rješenja i usluga.

“Odlazak na CeBIT za nas predstavlja svojevrsnu prekretnicu”, rekao je Matijevac, “Rastemo stabilno i kontinuirano i želimo dugoročne rezultate svojih ulaganja. Zahvaljujući potpori iz EU fondova, širenje našeg poslovanja dobilo je podršku i motivira nas na realizaciju naših planova. Već smo organizirali brojne sastanke na kojima ćemo naš tim i poslovni portfelj uz korisničke reference predstaviti na najbolji mogući način.“

ServiceApp SMB – inačica za male i srednje tvrtke

CeBIT, kao centralno mjesto i barometar inovacija, idealno je za predstavljanje noviteta. Maidea neće biti iznimka, premijerno će predstaviti novi proizvod: ServiceApp SMB,  jednostavniju verziju sustava namijenjenu malim i srednjim poduzećima. ServiceApp SMB  uključuje sve funkcionalnosti koja malim i srednjim tvrtkama olakšavaju poslovanje, osiguravaju kontinuitet razvoja i unaprjeđenje rada.

Maidea je na domaćem ICT tržištu prisutna petnaest godina. Stabilno poslovanje i kontinuirani rast otvaraju mogućnosti inozemnog širenja. Potporama iz europskih strukturnih fondovova tvrtka dobiva novi impuls kojim će ubrzati strategiju razvoja.

“Od nastupa na CeBIT-u imamo velika očekivanja. Predstavit ćemo se globalnom tržištu te očekujemo da ćemo dobiti potvrdu kvalitete svojih usluga. Osim izravnih klijenata i kupaca koje se nadamo pronaći na CEBIT-u, velike nade polažemo u ostvarivanje poslovnih kontakata s novim partnerima, poput gospodarskih komora i drugih poslovnih organizacija, koji će nas predstaviti i omogućiti nam pristup novim tržištima”, istaknuo je Matijevac.