Jednake plaće muškaraca i žena za posao jednake vrijednosti od 2026. godine postat će obveza za gotovo sve poslodavce, ponajprije velike, dok je u pet hrvatskih kompanija jednakost plaća već sada standard, što je potvrđeno i INC.Q Equal Pay prvim certifikatima za jednakost plaća hrvatskim tvrtkama.

Taj se certifikat dodjeljuje kompanijama koje zadovoljavaju postavljeni EU kriterij do 5% razlike u plaćama, a kompanije nositeljice prvih certifikata imaju mahom manju razliku od 5%, što je za apsolutnu pohvalu.

EU direktivu o transparentnosti plaća i njezin značaj objasnili smo u ranijim tekstovima, a zasad ćemo samo podsjetiti da će kompanije morati izvještavati o jednakosti plaća i u slučaju razlike veće od 5 % provoditi korektivne mjere u suradnji s predstavnicima radnika.

Jedna od dobitnica certifikata je i zagrebačka tvrtka Poslovna inteligencija, čija je suvlasnica i članica Uprave Anita Cvetić Oreščanin za Točkunai.hr prokomentirala kako je „INC.Q Equal Pay Certifikat jako vrijedno priznanje jer dokazuje da ravnopravnost spolova živimo kroz transparentan i pravedan sustav plaća, mogućnosti osobnog rasta i razvoja, edukaciju te razne druge benefite koji podupiru naše kolegice i kolege u svim fazama njihovog životnog i profesionalnog ciklusa“.

“Poslovna inteligencija, nastavlja Cvetić Oreščanin, jedna je od rijetkih IT kompanija u kojoj od početka radi podjednak broj žena i muškaraca”. Prije više od 20 godina, prisjeća se, nisu nešto duboko promišljali o tome, nego su jednostavno postupali na način da su kroz svaki ciklus zapošljavanja, zaposlili osobu koja je u tom trenutku bila najbolji fit za pojedino radno mjesto. U prvi tren se slučajno dogodilo da im je struktura zaposlenih uglavnom pratila strukturu opće populacije. Nakon nekog vremena, uočili su da su im mješoviti timovi vrlo funkcionalni, da ostvaruju odlične rezultate te su i politike zapošljavanja i napredovanja prilagodili tome da potiču rodnu ravnopravnost, a samim time i ravnopravnost plaća.

>>Od 5 prvih certifikata INC.Q Equal Pay, čak četiri kompanijama s područja Grada Zagreba

Ravnopravnost plaća i transparentni sustav nagrađivanja

Danas je u Poslovnoj inteligenciji u Hrvatskoj oko 135 zaposlenih, na razini grupe oko 200, pri čemu je trenutno nešto više žena nego muškaraca.”

„Mi smo i među prvim nositeljima certifikata Mamforce kroz čiju smo implementaciju dodatno podigli ljestvicu, ne samo vezano uz ravnopravnost spolova, nego i uz druge oblike inkluzivnosti.

Neovisni certifikator, konzultantska tvrtka Spona Code, je dodatnom i dubljom analizom plaća i ostalih financijskih primitaka po spolu utvrdila da zadovoljavamo visoke kriterije Direktive uz toleranciju razlike koja je u našem slučaju čak i niža od dozvoljenog kriterija odstupanja od 5% i na to smo jako ponosni“, istaknula je Cvetić Oreščanin.

“Uz rodnu ravnopravnost, od samog početka postojanja Poslovne inteligencije, vodili smo računa o ravnopravnosti plaća te visina plaće nema veze sa spolom, već je vezana uz razinu radnog mjesta, kompleksnost posla, kompetencije, preuzimanje novih odgovornosti i rezultate rada. Sustav koji osigurava ravnopravnost plaća, zajedno s transparentnim sustavom nagrađivanja, čini osnovnu higijenu koja je poželjna za svaku kompaniju. Uz te sustave imamo i sustav edukacija koji omogućuje našim kolegicama i kolegama da budu aktivni sudionici u razvoju svojih kompetencija. Također vodimo računa da u firmi naše veličine imamo kolegice i kolege različitih životnih ciklusa te nastojimo prilagođenim benefitima olakšati im razne profesionalne i privatne izazove koji ih u pojedinoj životnoj fazi čekaju. Meni osobno je izuzetno drag benefit koji mamama omogućava da prvih mjesec dana povratka na posao nakon porodiljnog dopusta rade pola radnog vremena uz punu plaću, te benefit koji tatama omogućava da prvih mjesec dana od kad im beba dođe iz rodilišta rade pola radnog vremena uz punu plaću”, izdvojila je Cvetić Oreščanin.

>>Prosječna neto plaća za rujan 2023. u Zagrebu iznosila je 1.322 eura i veća je od prosjeka Hrvatske

Ravnopravno radno okruženje

INA, KONČAR D&ST, MICRO-LINK i Poslovna inteligencija provode odgovornu politiku plaća i osiguravaju jednake plaće muškaraca i žena za poslove jednake vrijednosti, a svečanom dodjelom odano je priznanje tvrtkama prvim dobitnicima INC.Q Equal Pay certifikata koje su se već ranije posvetile provedbi tog važnog kriterija rodne ravnopravnosti i time se pozicionirale kao lideri promjene iznad zakonskog standarda.

U Ini ne kriju zadovoljstvo što su jedna od prvih kompanija čija je posvećenost ravnopravnosti plaća prepoznata od neovisnog certifikatora.

„U Ini smatramo da je ravnopravnost veoma važna, a radi specifičnosti industrije radimo brojne korake kako bismo postigli jednakost u brojnim segmentima pa tako i u plaćama radnika. Certifikat INC.Q Equal Pay dodatna je potvrda naše predanosti, ali i poticaj za poduzimanje daljnjih napora u smjeru izgradnje ravnopravnog radnog okruženja, kao i vodeće pozicije u području korporativnog upravljanja“, izjavila je Marlena Jerković, Direktorica privlačenja talenata i razvoja u Ini.

Cvetić Oreščanin poručuje kako su sistemski pomaci u nekim područjima, na žalost, mogući jedino uz sistemski pritisak. “Područje ravnopravnosti plaća je takvo područje, jer da nije, Direktiva ne bi bila potrebna. Danas žene u Hrvatskoj imaju u prosjeku 11% manju plaću od muškaraca, a na razini EU plaća im je manja za 13%. Direktiva o ravnopravnosti plaća je važna jer nedostatak transparentnosti je ozbiljna prepreka za zatvaranje rodnog jaza plaća te utječe na kvalitetu života žena, a posljedično dovodi do lošijeg zdravlja, rizika od siromaštva i rodnog jaza u mirovinama koji je u zemljama EU čak 30%.

Smatram da je uvođenje EU direktivne o ravnopravnosti plaća nužno te vjerujem da će se uz sustavno izvještavanje i afirmativni pritisak događati promjene unutar organizacija koje trenutno moguće ne promišljaju o svojim politikama plaća na način da osiguraju ravnopravnost plaća”, zaključuje suvlasnica i članica Uprave Poslovne inteligencije.


Objavljeno 30. prosinca 2023. u sklopu projekta Rodna ravnopravnost u poslovnoj zajednici Grada Zagreba u partnerstvu s Gradom Zagrebom; autor: Darko Buković, tekst: #5

photo by fauxels /pexels