Pet pogrešaka koje svakako trebate izbjeći prilikom pregovora o plaći

Pregovaranje o vašoj plaći najvažniji je i vrlo osjetljivi dio procesa zapošljavanja. Prilkom pregovora važno je da ne otkrivate previše, ali kada odgovarate morate uvijek biti iskreni

307
pregovaranje o plaći
[Image by Alexas_Fotos from Pixabay]

Pregovaranje o vašoj plaći najvažniji je dio procesa zapošljavanja. Taj razgovor može vam donijeti onaj potreban dodatak koji će vam omogućiti da ga potrošite na stvari koje volite, da otputujete u egzotične krajeve (kada se putovanja koliko toliko normaliziraju), otplatite dug, počastite prijatelje pa i olakšati odlazak u mirovinu. S tim jednim razgovorom možete si osigurati prihode koji će vam znatno olakšati život.

No, prilikom pregovora o plaći svakako izbjegnite ovih pet pogrešaka:

Ne spominjite iznos svoje trenutne plaće

Primarni razlog zbog kojeg poslodavci žele znati vašu trenutnu plaću je to što vam žele ponuditi tek malo više od onoga što trenutno zarađujete. Opširniji savjet o tome kako odgovoriti na pitanje o trenutačnoj plaći možete pročitati na našem portalu, a ovom prilikom ćemo ukratko ponoviti ključne stvari.

Pitanje o trenutačnoj plaći je vrlo osjetljivo. U Sjedinjenim Američkim Državama neke savezne države, gradovi pa i kompanije su ga zabranile tijekom intervjua jer su istraživanja pokazala da takva pitanja potiču nejednakost plaća među spolovima. No, u većini država pitanje nije zabranjeno pa ćete ga teško izbjeći. Stručnjaci upozoravaju da je potpuno izbjegavanje odgovora često “crvena krpa“ za poslodavca. Zato pokušajte odgovoriti neizravno.

Ako vam se postavi ovo pitanje, recite: “Siguran sam da se možemo dogovoriti o iznosu koji je prihvatljiv za obje strane”. Ako sugovornik insistira na odgovoru, možete preuzeti rizik i uljudno ga odbiti: “Nije mi ugodno otkrivati ​plaću, pa krenimo dalje. Što bih Vam još mogao odgovoriti još mogu odgovoriti za vas? “.

Imajte na umu da se pitanje o trenutačnoj plaći uglavnom postavlja u prvom krugu pregovora, u kojem pregovarate s niže pozicioniranim osobama. Ako zapnete, možete zatražiti razgovor s višepozicioniranim menadžerom za zapošljavanje, Nitko od nižepozicioniranih osoba zaduženih za regrutiranje ne želi preuzeti odgovornost za gubitak sjajnog kandidata.

Nemojte prvi iznositi ponudu

Davanje prve ponude njihov je posao. Ako vas zatraže da predložite iznos, nasmiješite se recite: “To je vaš posao. Koji je fer iznos prihvatljiv za obje strane?”.

Ako imate ponudu druge tvrtke, nemojte govoriti o kojoj je tvrtki riječ

Ako imate ponudu još jedne tvrtke, nemojte otkrivati njeno ime. Uvije možete odgovoriti neodređeno (ali istinito). Na primjer: “Riječ je o tehnološkoj kompaniji koja je fokusirana na internetske aplikacije za potrošače”.

Ako kažete ime tvrtke, pregovarač će vas lako stjerati u kut. Umjesto da se usredotočite na pregovore, ponavljat će vam zašto ćete biti sretniji u njihovoj tvrtki. Stoga budite pametni i uskratite im ove podatke.

Ne postavljajte pitanja na koja se može odgovoriti s “da“ ili „ne“

Izbjegavajte govoriti stvari poput: “Ponudili ste mi 50 000 dolara. Možete li podići ponudu na 55 000 dolara ?”. Umjesto toga recite: “Vaša ponuda od 50.000 dolara izvrstan je početak. Razmišljamo u istom smjeru, ali možemo li još malo razraditi ponudu, možda povećati iznos?”.

Uvijek budite iskreni

Nemojte govoriti da imate drugu ponudu ako je nemate. Nemojte napuhavati trenutačnu plaću. Ne obećavajte stvari koje ne možete ispuniti. U pregovorima uvijek budite iskreni.

>>O čemu treba razmišljati kada pregovarate o plaći

>>Pitanja koja biste trebali postaviti prilikom pregovora o plaći